Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2011. 10. 25.

Egyszerű sült bárány

Most egy kicsit eltávolodunk Isztambultól (de még visszatérünk), Nigella sült báránya következik.

Ritkán tudok szert tenni bárányhúsra, de most a Meraat felé vitt az utam, és - többek között - egy báránycombbal távoztam.



Hozzávalók
  • 1 kg báránycomb (de megsüthetjük az egészet is)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2-3 fej hagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1,5 bögre víz
Az olajon körbe pirítottam a combot, sóztam, mellé dobtam az elnegyedelt hagymákat és a fokhagymagerezdeket. Vizet löttyintettem alá és 180 fokos sütőben, lefedve omlósra sütöttem a húst (2,5-3 óra).

Sütőben sült krumplival, sajttal, paradicsomsalátával ettük. Csak melegen jó!

1 megjegyzés:

Roza írta...

Legközelebb bárányhoz jutok, én is elkészítem.