Hosszú évekig messzi tájakról ábrándoztam. Mára már elfogadtam Simone Weil gondolatát: "Meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk."A Börzsöny lábánál bújik meg kis palóc falum.Itt van az én Provence-om. Palócprovence...

2009. 12. 03.

Sztárság blogger módra

Jó kaja tisztelt meg e díjjal, amit ezúton is köszönök! Egyetértek Jó kaja Nagyapjával, aki azt mondta: “ha adnak fogadd el, ha ütnek szaladj el”, így köszönettel elfogadom e díjat, még ha cseppet sem érzem magamat blogger sztárnak.Az azonban biztos, hogy már régóta nem stresszel a karácsony. Az évek hosszú sora alatt kidolgoztam a magam túlélő módszereit, így nem idegroncsként ülök le a karácsonyi asztalhoz. Hogy kinek-kinek mi a megfelelő módszer, ezt csak az érintett tudhatja, de a sajátjaim közül egy-kettőt elmesélek.

Az ajándékok nálam már András napkor (november 30.) becsomagolva lapulnak, nem szeretem az utolsó pillanatra hagyni a beszerzésüket a tömegben lökdösődve, egyre laposodó pénztárcával. Nem restellem már hónapokkal korábban nyitva tartani a fülemet és elraktározni minden futólag elejtett szót vágyakról, tervekről. Szívesen készítek saját kezűleg ajándékot (nem csak gasztrojellegűeket!), de itt is a megajándékozott ízlését igyekszem figyelembe venni.

A csomagoláshoz valókat (papírok, textilek, üvegek, szalagok , egyebek) is folyamatosan gyűjtöm az év során, nem ragaszkodva a karácsonyi mintázathoz. Egyébként is azt vallom, hogy mindent akkor és ott kell megvenni, amikor szembe találkozunk vele, mert legközelebb biztosan hiába keressük. Arról nem is beszélve, hogy karácsony előtt mindent jóval drágábban akarnak ránk sózni.

Az adventi időszak jó alkalom arra, hogy naponta, apránként készüljön a lakás (és persze a lelkünk) díszítése, ünnepre hangolása. Nem kell nagy dolgokra gondolni, néhány gyertya, egy jó zene, mellé egy csésze tea vagy kávé már megteszi a hatását. A lényeg, hogy naponta legyen néhány perc, ami csak a minénk...

A menüt is időben végiggondolom az érintettek óhaját is figyelembe véve. Bár szívesen sütök-főzök, azért ilyenkor nem a konyhában akarom tölteni az időmet. Így vagy az előre elkészíthető ételekben gondolkozom vagy a NAGYON gyorsan készülőkben. A hozzávalókat sem egyszerre szerzem be, így a költségek is elosztódnak.

Hirtelen ennyi jutott eszembe...

És most lássuk az én karácsonyi blogger sztárjaimat! (Ahogy hallom, vissza nem ér adni...)

Chef Viki
Moha
Nemisbéka
Szepyke
Yasmine

14 megjegyzés:

Yasmine írta...

Nagyon szépen köszönöm!! Nem is gondolnád, hogy mennyire jól esik. Szép estét szereztél vele, köszönöm! :)

Moha írta...

Nagyon köszönöm, kedves vagy!

mammka írta...

Nagyon ügyesen szervezed!!!Én is igyekszem...

Messzenéző Minyon írta...

Nahát, november 30-án már készen vagy? Irigylésre méltó!
Én is azt vallom: azt kell megvenni, ami rámköszön. Ha nem köszön rám, én bizony meg nem veszem! (Így köszönt rám tegnap egy eurós boltban egy függönyre akasztható karácsonyi kínai műanyag dísz, pedig egyáltalán nem vagyok híve ezeknek a mű dolgoknak. Na de ez rámköszönt, most mit csináljak? Hát csak meg kellett vennem!)

Chef Viki írta...

Nagyon köszönöm :-)

Jó volt olvasni a soraidat!

dortimcsi írta...

Ha benéznél, hozzám akkor ott is megtalálnád magad a díjazottak közt.

szepyke írta...

Nagyon szépen köszönöm!:)
Már lassan tényleg sztárnak érzem magam!:))))

Köszönöm szépen!:)

Palócprovence írta...

Yasmine, ennek örülök! :)) Meg annak is, hogy olvashatlak! :)

Palócprovence írta...

Moha, :)

Palócprovence írta...

Mammka, köszönöm! :)Muszáj szervezni.

Palócprovence írta...

Minyon, :DD

Palócprovence írta...

Viki, én köszönöm! :)

Palócprovence írta...

Dortimcsi, köszönöm szépen! :))

Palócprovence írta...

Szepyke, az jó! :))