tag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post1566019312157376888..comments2023-12-11T15:35:07.003+01:00Comments on Palócprovence: ZöldségszárításPalócprovencehttp://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-37974083013123790052012-11-08T08:02:04.214+01:002012-11-08T08:02:04.214+01:00Van viszont hőkezelés.Van viszont hőkezelés.Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-51943983918383166872012-11-07T19:29:05.487+01:002012-11-07T19:29:05.487+01:00És akkor a lekvárral mi a helyzet?????ott nincsen ...És akkor a lekvárral mi a helyzet?????ott nincsen ecet....Hajjaj!:(Monikahttps://www.blogger.com/profile/03697808689003455558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-15219126826929701882012-11-07T19:10:01.670+01:002012-11-07T19:10:01.670+01:00Az éretlen paradicsom mérgező hatását némileg csök...Az éretlen paradicsom mérgező hatását némileg csökkenti a hőhatás és az ecet, ezért is teszik savanyúságba is, de nem árt mértéket tartani.<br />Azt viszont nem árt tudni, hogy a klasszikus zöldparadicsomos receptek (USA déli része, Mexikó) más paradicsomfajtákból készülnek (pl. green zebra), ezek éretten is zöldek maradnak.Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-11527552117305604282012-11-07T17:29:16.987+01:002012-11-07T17:29:16.987+01:00Eszter! Igen,ez van az én tudatomban is, de mindig...Eszter! Igen,ez van az én tudatomban is, de mindig felhasználtam vegyes savanyúsághoz télire.Nem tudom.<br /><br />Laci! Köszönöm! Amiben fűszernövény van,az csak jó lehet!<br />Egyébként a felnőtt fiaim remekül főznek és van,amit csak a férjem főz meg remekül.:)Monikahttps://www.blogger.com/profile/03697808689003455558noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-65901682858545761822012-11-07T17:02:53.037+01:002012-11-07T17:02:53.037+01:00Mammka! egy gasztroblogon nem nekem kellene tanács...Mammka! egy gasztroblogon nem nekem kellene tanácsot adnom, de ezeket dicsérték máshol: http://gabojszakonyhaja.blogspot.hu/search/label/z%C3%B6ldparadicsomLacihttps://www.blogger.com/profile/16619086249010819378noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-27833381277607608072012-11-07T16:09:56.490+01:002012-11-07T16:09:56.490+01:00Mammka! az éretlen, zöld paradicsomot a benne levő...Mammka! az éretlen, zöld paradicsomot a benne levő mérgező szolanin és tomatin nevű alkaloidok miatt nem ajánlott elfogyasztani-legalábbis nem nagy mennyiségben. Eszterhttps://www.blogger.com/profile/04515220827323797321noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-43484379374369096652012-11-07T11:48:43.231+01:002012-11-07T11:48:43.231+01:00Savanyúság?Savanyúság?Palócprovencenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-50749796850922400762012-11-07T10:05:38.044+01:002012-11-07T10:05:38.044+01:00Úgy szeretem eltenni a kevés kertből -valót is!Zöl...Úgy szeretem eltenni a kevés kertből -valót is!Zöld paradicsomra ötleted?????:)Monikahttps://www.blogger.com/profile/03697808689003455558noreply@blogger.com