tag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post2907428061544693530..comments2023-12-11T15:35:07.003+01:00Comments on Palócprovence: SonkafőzésPalócprovencehttp://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-64635097069164459282009-04-08T17:04:00.000+02:002009-04-08T17:04:00.000+02:00Örömmel olvaslak, támogatom a lokálpatriotizmust a...Örömmel olvaslak, támogatom a lokálpatriotizmust a konyhában! :)) Furcsa, tudathasadásos állapot jellemzi a magyarokat (tisztelet a kivételnek), mert amíg csodálják az olaszok, franciák, stb. ragaszkodását a helyi gasztronómiájukhoz, addig jobb esetben csak nem veszik észre a jó minőségű hazait, rosszabb esetben le is nézik.Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-66473174276980119512009-04-08T16:42:00.000+02:002009-04-08T16:42:00.000+02:00Na ez az, aminek nem tudok ellenállni. Hiába mondo...Na ez az, aminek nem tudok ellenállni. Hiába mondom, hogy nem rajongok a húsért, a finom füstölt sonka igazi különlegesség! A magyar parasztsonka az én ízlésemnek ráadásul sokkal finomabb is, mint a (szintén igen drága) olasz s más változatok.erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-1671866510108411982009-04-08T16:04:00.000+02:002009-04-08T16:04:00.000+02:00Házisárkány, kinek a sonka, kinek a futókirándulás...Házisárkány, kinek a sonka, kinek a futókirándulás...:))Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-25767865020720753392009-04-08T16:03:00.000+02:002009-04-08T16:03:00.000+02:00Duende, nem is rossz ötlet a töltött káposzta, bár...Duende, nem is rossz ötlet a töltött káposzta, bár az enyémek nincsenek nagyon oda érte.Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-13543910109981975972009-04-08T10:05:00.000+02:002009-04-08T10:05:00.000+02:00Hát én rendesen lemaradtam a húsvétról!!!!!!!!!!!!...Hát én rendesen lemaradtam a húsvétról!!!!!!!!!!!!!<BR/>Most jutott eszembe a nagy felkészülésben,hogy semmi előkészület,tehát még sonkám sincs!!!!!!!!!Valószínű az lesz,hogy kiesek a helyi piacra és ott veszek feldarabolt sonkát.Különben is futókirándulásra megyek a hétvégén....nekünk ez lesz a húsvét....Katuskahttps://www.blogger.com/profile/15086547473942355478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-73476363931428783102009-04-07T19:23:00.000+02:002009-04-07T19:23:00.000+02:00Szép darab! Mármint a fotón a sonka.Én együtt főzö...Szép darab! Mármint a fotón a sonka.<BR/><BR/>Én együtt főzöm a sonkát, a tojást és a lángolt kolbászt. Nálunk az is kerül az ünnepi hidegtálra.<BR/><BR/>A főzőlé pedig általában a töltött káposzta alapja, ami elmaradhatatlan húsvétkor is.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-44257049506629030522009-04-07T19:11:00.000+02:002009-04-07T19:11:00.000+02:00Ez (is) a jó a húsvétban! :))Ez (is) a jó a húsvétban! :))Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-17821585647278141062009-04-07T19:03:00.000+02:002009-04-07T19:03:00.000+02:00Mi is házi sonkát vettünk, alig várom! :))Mi is házi sonkát vettünk, alig várom! :))Limarahttps://www.blogger.com/profile/04616222469318529835noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-82202263579352417912009-04-07T18:20:00.000+02:002009-04-07T18:20:00.000+02:00Így még nem próbáltam, de nagyon jól hangzik! :))Így még nem próbáltam, de nagyon jól hangzik! :))Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-67232710897035280132009-04-07T14:58:00.000+02:002009-04-07T14:58:00.000+02:00Én is parasztsonkát vettem, amolyan csont nélküli ...Én is parasztsonkát vettem, amolyan csont nélküli változatot. Csak mi nem főzni szoktuk, hanem a sütöben -alufólia alatt letakarva, egy kis sertészsír hozzáadásával - SÜTNI. A szalonnás részt be kell kockázni és sörrel locsolgatni. Ami sült zsír utána marad, hmmmmmmm..... isteni finom. Egyetlen bibije van csak: most éppen fogyókúrázok :-((Annamariehttp://amihazunk.blog.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-64107835335158438142009-04-07T11:48:00.000+02:002009-04-07T11:48:00.000+02:00Nincs is ennél jobb! A miénk ugyan nem mangalicábó...Nincs is ennél jobb! A miénk ugyan nem mangalicából van, de házi készítésű.Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-63556254634457358532009-04-07T11:20:00.000+02:002009-04-07T11:20:00.000+02:00Mi maradunk a hagyományos sonkánál, pontosabban a ...Mi maradunk a hagyományos sonkánál, pontosabban a mangalicasonkánál, onnan a falunk közeli tanyáról szerezzük be. Ott két-három kilós csont nélküli, de SONKA darabokat lehet venni. És ezek a malackák csak a földet túrták, kukoricát és cukorrépát ettek és a sonka 6 hétig állt füstölés előtt a sópácban, semmi gyorspác. Nyamnyam.Messzenéző Minyonhttps://www.blogger.com/profile/00404800273867130915noreply@blogger.com