tag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post7421483829870579709..comments2023-12-11T15:35:07.003+01:00Comments on Palócprovence: Kacsahúsos lepényPalócprovencehttp://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-59039982611713409612009-02-04T11:35:00.000+01:002009-02-04T11:35:00.000+01:00Ha Pesten jársz, nézz be az Árkádba! Állítólag ott...Ha Pesten jársz, nézz be az Árkádba! Állítólag ott lehet kapni.Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-90201616667062036362009-02-03T17:46:00.000+01:002009-02-03T17:46:00.000+01:00:))Örülök!Képzeld, láttam ma szilikonformát, de cs...:))<BR/>Örülök!<BR/>Képzeld, láttam ma szilikonformát, de csak tortaformát... :( <BR/>Na, majd egyszer, ha Pesten járok, utánaeredek.duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-10387209061189310692009-02-03T08:13:00.000+01:002009-02-03T08:13:00.000+01:00Napmátka, mi is szeretjük a kacsát, ezért nem juto...Napmátka, mi is szeretjük a kacsát, ezért nem jutott eddig a lepénybe soha. :)<BR/><BR/>Duende, pontosan, ez a zsírban lesütött hús francia változata és ennek is mennyei a zsírja kenyéren (is) lilahagymával.<BR/>A hagymád pedig nagyon finom volt! :)))Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-67376806099205598302009-02-02T20:04:00.000+01:002009-02-02T20:04:00.000+01:00Ezt én is megcsinálom! Istenien hangzik, és most m...Ezt én is megcsinálom! Istenien hangzik, és most megolvastam azt a francia eljárást is, Nem ismertem - legalábbis franciául.<BR/>Ezt hívják nálunk zsírban lesütött húsnak, ugye? nagymamámék régen így tárolták a húsokat, elő lehetett bányászni a disznózsír alól! És az a zsír is milyen isteni zsíroskenyérnek, lilahagymával! :)<BR/>Én is mentettem! :)<BR/>Ízlett a hagyma?duendehttps://www.blogger.com/profile/08241572628935703642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-48448408843460205022009-02-02T20:00:00.000+01:002009-02-02T20:00:00.000+01:00Nagyon szeretem a kacsahúst, és remek lehet ebben ...Nagyon szeretem a kacsahúst, és remek lehet ebben a lepényben! Ráadásul öröm ránézni! Már mentve is a recept, köszi!erős ildikóhttps://www.blogger.com/profile/11525497821571300750noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-56914434086470750562009-02-02T16:38:00.000+01:002009-02-02T16:38:00.000+01:00Igen, praktikus előtte kicsit sótalanítani. :)Igen, praktikus előtte kicsit sótalanítani. :)Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-58592345479971542912009-02-02T11:41:00.000+01:002009-02-02T11:41:00.000+01:00Bocs,az előbb a munkahelyi cimmel írtam....Bocs,az előbb a munkahelyi cimmel írtam....Katuskahttps://www.blogger.com/profile/15086547473942355478noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-91987128913079652362009-02-02T11:40:00.000+01:002009-02-02T11:40:00.000+01:00Eddig kétszer készítettem kacsát.Először karácsony...Eddig kétszer készítettem kacsát.Először karácsonyra,szentestére,nagyon finom lett,és múlthét csütörtökön-confit-et-olyan gyalázatos sós lett,hogy csak sózatlan krumplipürében lehetett megenni.Legközelebb lemosom róla a sót!<BR/>Szombaton egy darab pulykacombot készítettem el confit-szerűen,olyan fincsi lett,hogy rájártunk.Unknownhttps://www.blogger.com/profile/11553458598446674877noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-2189266621309130342009-02-02T10:05:00.000+01:002009-02-02T10:05:00.000+01:00Szívesen, bár az érdem Joanne Harrisé. :)Szívesen, bár az érdem Joanne Harrisé. :)Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-43066992970825623812009-02-02T09:40:00.000+01:002009-02-02T09:40:00.000+01:00Épp van némi maradék malacsült, már tudom is, hogy...Épp van némi maradék malacsült, már tudom is, hogyan hasznosítom! Köszi az ötletet:-)))Gabojszahttps://www.blogger.com/profile/15728123197584707037noreply@blogger.com