tag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post7641257207848827466..comments2023-12-11T15:35:07.003+01:00Comments on Palócprovence: Kisütött vajPalócprovencehttp://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-21566284098388483652011-12-04T07:49:28.098+01:002011-12-04T07:49:28.098+01:00Köszönöm, hogy megosztottad velünk!Köszönöm, hogy megosztottad velünk!Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-32075000396387099602011-12-03T16:06:49.413+01:002011-12-03T16:06:49.413+01:00A nagymamám (telkibányi) nem tudta volna elképzeln...A nagymamám (telkibányi) nem tudta volna elképzelni a túrós galuskát sültvaj nélkül. Nem tudta asztalra adni, ha nem volt otthon, szaladnom kellett vajért a boltba, és "jaj, megsüljön, meg ne égjen mire a z éhesek ebédre hazaérnek!"<br />A kukoricakását is azzal ették a felnőttek - én akkor csak cukorral-tejjel tudtam elképzelni, de ma már nagyon jónak találom a "sültvajat" és örülök, hogy ismered és leírtad.<br /><br />Ha már itt tartok, hadd adjam vissza a tejszínnek is saját helyét. Ill. "sűrűtejszín" - ezt gyerekkoromban ('70) kimérve vettük a tejcsarnokban, olcsón, afféle melléktermékként - édes volt, mint a tejszín, sűrű, majdnem lágy vaj, csak kevésbé zsíros. Anyám fel is tudta verni habosr: nem tudtuk, hogy "mascarpone " :) nagyon sokat ettünk mindenhez, és a török vajkemény fagyit csinált belőle - 20 km-ről jártak oda fagyizni. Mezőberénybe.Judithttps://www.blogger.com/profile/09383428624705885907noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-19258256417562888462009-08-13T18:44:26.658+02:002009-08-13T18:44:26.658+02:00Lehetséges. Sőt, van, ahol dödöllének hívják.Lehetséges. Sőt, van, ahol dödöllének hívják.Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-73250033840049023252009-08-11T00:35:57.161+02:002009-08-11T00:35:57.161+02:00Á, akkor tudok itthon is ghí-t készíteni!!!
Szuper...Á, akkor tudok itthon is ghí-t készíteni!!!<br />Szuper-köszi!!!<br /><br />Off: nagyim sváb területen élt, Sopronban sokáig, ott a gancát nevezték szerintem gánicának-lehetséges???(krumpliból készült ételre gondolok..)trinityhttps://www.blogger.com/profile/17414030403460880872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-36567544080219568072009-08-10T21:05:32.633+02:002009-08-10T21:05:32.633+02:00Az étel íze is jobb tisztított vajjal főzve, ezenk...Az étel íze is jobb tisztított vajjal főzve, ezenkívül nem ég meg olyan könnyen, mint az olaj. Én is ezzel főzök legtöbbször. Egyszer próbáld majd ki a ghíben sült pakorát! Klasszisokkal jobb!vegavarázshttp://vegavarazs.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-48384027122733197992009-08-10T19:24:06.086+02:002009-08-10T19:24:06.086+02:00:))):)))Palócprovencehttps://www.blogger.com/profile/14783159833075098786noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-75609070586775111.post-34058737912752689372009-08-10T19:11:05.612+02:002009-08-10T19:11:05.612+02:00Gyerekkoromban árulták a piacon, nagyon szerettük!...Gyerekkoromban árulták a piacon, nagyon szerettük! :))Limarahttps://www.blogger.com/profile/04616222469318529835noreply@blogger.com