A fagyasztóm dugig volt már narancshéjjal, nem halogathattam tovább a cukrozott narancshéj készítését. Régebben a hagyományos 3 nap áztatás, 3 nap főzés módszerét alkalmaztam, nem is gyakran szántam rá magam a macerára. Amióta Stahl Judit Végre otthon! című könyvében olvastam az alábbi módszert, azóta mindig így csinálom. Bár az ötlet - gondolom - nem tőle származik, hiszen Mary Hooper Édességek kicsiny boltja című regényében szinte szó szerint ez a recept olvasható.
Tehát a hozzávalók
Az így előkészített narancshéjakat 0,5 liter vízből és 50 dkg cukorból készült szirupba tesszük és 1 órát főzzük benne. Alaposan lecsöpögtetjük és beleforgatjuk kristálycukorba. Néhány óra alatt megszárad és akkor már csomagolható.
Ajándékba is adható, de sok sütemény hozzávalója is. Vigyázat, függőséget okoz!
Tehát a hozzávalók
- narancshéj
- 50 dkg cukor + a hempergetéshez
- víz
Az így előkészített narancshéjakat 0,5 liter vízből és 50 dkg cukorból készült szirupba tesszük és 1 órát főzzük benne. Alaposan lecsöpögtetjük és beleforgatjuk kristálycukorba. Néhány óra alatt megszárad és akkor már csomagolható.
Ajándékba is adható, de sok sütemény hozzávalója is. Vigyázat, függőséget okoz!
Jajjdejó, hogy beírtad, nekem az a három napos kutyulós nem sikerült!
VálaszTörlésköszi!
B
:)))
VálaszTörlésEzt feltétlenül próbáld ki!
Kedves Judit! Itt köszönöm meg kedves soraidat - véletlenül kitöröltem az e-mailedet.
VálaszTörlésRemek, pont egy ilyen egyszerű, nagyszerű leírást kerestem. Első próbálkozásomhoz nagy segítség! Köszi! :-)
VálaszTörlés