Gyerekkoromban gyakran készült nálunk ez a 60-as, 70-es években általános desszert. Sok-sok évre megfeledkeztem róla, főként azért, mert lányom fehérje-intoleranciája miatt nagyon hosszú ideig nem ehetett tejet, tejtermékeket és tojást. Szerencsére, ez már a múlté, így nem volt akadálya, hogy elővegyem a régi receptet.
Hozzávalók
- 1 liter tej
- 6 tojás
- 12 + 12 dkg cukor
- 1 rúd vanília kikapart belseje vagy helyette vaníliakivonat
A tojásfehérjéket a másik 12 dkg cukorral együtt kemény habbá vertem, majd csendes forrásban lévő vízbe kanállal galuskákat szaggattam a habból és megfőztem őket.
A madártejet a habgaluskákkal együtt még picit langyosan tálaltam, de lehet a hagyományos módon jéghidegen is.
Játékod van nálam !
VálaszTörlés:))) Válasz hamarosan!
VálaszTörlésCsak azé' nem kérdeztelek, mert már kérdeztek... :-)
VálaszTörlésHát, akkor én sem küldöm Neked. :)))
VálaszTörlésLulu lányom kedvenc édessége! Nagy jól néz ki!
VálaszTörlésKöszi! :)
VálaszTörlés