Nem csak vegetáriánusoknak és nem csak böjt alatt ajánlom tojásfasírt változatomat.
Hozzávalók
- 4+1 tojás
- 2 zöldhagyma zöld része
- 2 szelet kicsit szikkadt kenyér
- só, bors, fűszerek
- némi zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
4 tojást keményre főzök, kihűtöm, meghámozom és apróra vágom csakúgy, mint a zöldhagymákat. Hozzáadom a nyers tojást, az elmorzsolt kenyérbelet, sózom, borsozom. Most provence-i fűszersó is került bele, de tetszés szerint variálható a fűszerezése.
A masszából 8 gombócot csináltam, kicsit ellapítottam és megforgattam a zsemlemorzsában. Bő, forró olajban sütöttem meg. Alapos lecsepegtetése után tetszés szerinti körettel vagy salátával fogyasztható. Hidegen is finom!
A masszából 8 gombócot csináltam, kicsit ellapítottam és megforgattam a zsemlemorzsában. Bő, forró olajban sütöttem meg. Alapos lecsepegtetése után tetszés szerinti körettel vagy salátával fogyasztható. Hidegen is finom!
Ez nagyon jól hangzik, én is gyakran készítek különböző fasírtokat, de ezt még nem ismertem.
VálaszTörlésNem tudom hogy szoktad e használni a szójagranulátumot, én mióta egyszer kipróbáltam azóta kenyér helyett ezt teszem bele. Olyan mintha húsi is lenne benne, és így könnyebben eladható a családnak a babfasírt is :)
A fotó is nagyon tetszik :)
Hű, szerintem ezt még ma kipróbálom! Ritkaság, hogy olyan receptbe fussak bele, amihez minden van itthon:)
VálaszTörlésCharlotte, igen, szoktam néha használni a szójagaranulátumot, bár a tojásfasírtba még nem tettem. Egy időben a lányom csak a szójafasírtot volt hajlandó megenni, a hagyományosat nem. Egyébként tényleg sok mindenbe jó a szójagranulátum.
VálaszTörlésÉs köszönöm! :))
Akkor hajrá, Nadine! :)
VálaszTörlésPárom imádja a tojást (igaz, a húst is), biztosan bejön neki ez a fasírt, persze én is megkóstolnám.
VálaszTörlésLehet, hogy a főtt tojásokat inkább ledarálom a húsdarálón (ahogy szendvicskrémbe szoktam), nekem úgy gyorsabb...
S látom itt a megígért aranyvessződ!
Más: ibolyaecet-projekt sajnos egy kicsit halasztva. Körülnéztem a kertben, s alig pár szál van...
A húsdaráló jó ötlet, de ekkora mennyiségnél én lusta vagyok mosogatni. Nálunk se nagyon akar tavaszodni...
VálaszTörlésÉn (majdnem) ugyenezt készítem a húsvéti ünnepi hidegtálra, csak töltelékként: dagadóba. Nagyon finom, nálunk elmaradhatatlan.
VálaszTörlésTölteléknek sem lehet rossz...
VálaszTörlésLátom a szép aranyvessződet!
VálaszTörlésMost már lassan kint is nyílni kezd.
VálaszTörlés