2009. 03. 30.

Tojásfasírt

Étteremalakítás...
Nem csak vegetáriánusoknak és nem csak böjt alatt ajánlom tojásfasírt változatomat.

Hozzávalók
  • 4+1 tojás
  • 2 zöldhagyma zöld része
  • 2 szelet kicsit szikkadt kenyér
  • só, bors, fűszerek
  • némi zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
4 tojást keményre főzök, kihűtöm, meghámozom és apróra vágom csakúgy, mint a zöldhagymákat. Hozzáadom a nyers tojást, az elmorzsolt kenyérbelet, sózom, borsozom. Most provence-i fűszersó is került bele, de tetszés szerint variálható a fűszerezése.
A masszából 8 gombócot csináltam, kicsit ellapítottam és megforgattam a zsemlemorzsában. Bő, forró olajban sütöttem meg. Alapos lecsepegtetése után tetszés szerinti körettel vagy salátával fogyasztható. Hidegen is finom!

10 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik, én is gyakran készítek különböző fasírtokat, de ezt még nem ismertem.
    Nem tudom hogy szoktad e használni a szójagranulátumot, én mióta egyszer kipróbáltam azóta kenyér helyett ezt teszem bele. Olyan mintha húsi is lenne benne, és így könnyebben eladható a családnak a babfasírt is :)
    A fotó is nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  2. Hű, szerintem ezt még ma kipróbálom! Ritkaság, hogy olyan receptbe fussak bele, amihez minden van itthon:)

    VálaszTörlés
  3. Charlotte, igen, szoktam néha használni a szójagaranulátumot, bár a tojásfasírtba még nem tettem. Egy időben a lányom csak a szójafasírtot volt hajlandó megenni, a hagyományosat nem. Egyébként tényleg sok mindenbe jó a szójagranulátum.
    És köszönöm! :))

    VálaszTörlés
  4. Párom imádja a tojást (igaz, a húst is), biztosan bejön neki ez a fasírt, persze én is megkóstolnám.
    Lehet, hogy a főtt tojásokat inkább ledarálom a húsdarálón (ahogy szendvicskrémbe szoktam), nekem úgy gyorsabb...
    S látom itt a megígért aranyvessződ!
    Más: ibolyaecet-projekt sajnos egy kicsit halasztva. Körülnéztem a kertben, s alig pár szál van...

    VálaszTörlés
  5. A húsdaráló jó ötlet, de ekkora mennyiségnél én lusta vagyok mosogatni. Nálunk se nagyon akar tavaszodni...

    VálaszTörlés
  6. Én (majdnem) ugyenezt készítem a húsvéti ünnepi hidegtálra, csak töltelékként: dagadóba. Nagyon finom, nálunk elmaradhatatlan.

    VálaszTörlés
  7. Most már lassan kint is nyílni kezd.

    VálaszTörlés