2009. 04. 23.

Sült keszeg

Szeretem a halat, mégsem gyakran kerül az asztalunkra, ugyanis a fagyasztott halat nem kedvelem. Frisset kizárólag karácsony előtt lehet nálunk venni, akkor is csak pontyot. Ritka alkalom, hogy férjem pecázása eredményes, így a zsákmány a tányérunkra került.


Ebben az is a jó, hogy tökéletesen friss a hal. A pucolást előzékenyen átengedtem a páromnak, rám már csak az irdalás és a sütés maradt. Nem voltak nagyok a halacskák, így nem kellett őket szétvágni, egészben is jól átsültek. Sózás után egyszerűen csak lisztben forgattam meg őket. A lisztbe nem szoktam semmit tenni, mi így szeretjük. Forró, bő olajban sütöttem meg valamennyit, hiszen a halak szeretnek az olajban is úszni...

9 megjegyzés:

  1. Plágium! Mi is ezt ettük, most tenném fel! (Ha lenne időm)

    VálaszTörlés
  2. Nagy halevő vagyok, de nem értek hozzá, és az amúron, csukán, busán, pontyon, hekken kívül nem ismerem fel ízről a halakat. Szóval, a keszeg az a nagyon szálkás?

    VálaszTörlés
  3. Imádom a sült keszeget!! Tudod, mióta nem ettem??...
    Azt szeretem, ha apró, jó ropogósra van sütve. Mi paprikás lisztben szoktuk készíteni (csak nem eléggé sűrűn...)

    VálaszTörlés
  4. "saját levében", lehet, hogy így horrorisztikus a látvány, de nem szeretjük a fejét. :)

    VálaszTörlés
  5. Nadine, a nagyon szálkás az a paduc (bár van, aki azt is megeszi).

    VálaszTörlés
  6. Napmátka, én is így vagyok vele! A tenyérnyi a jó méret. A snecit is ezért szeretem és azt még irdalni sem kell.

    VálaszTörlés