2009. 04. 10.

Zabpelyhes püspökkenyér

Étteremalakítás...
Szeretem a csak tojásfehérjével készülő süteményeket, ugyanis nagy mennyiségeket tudok a tojásfehérjéből felhalmozni, különösen ünnepek tájékán. Mivel nem foglalkozom testépítéssel - bár gondolom, ezt eddig is sejtettétek - leggyakrabban sütivé lényegítem át. Már mutattam meg ebből egyet - kettőt. Ez a mostani is a ronda, de finom kategóriába esik, azonban roppant gyorsan elkészül és nagyon-nagyon finom.


Bármivel tölthetjük, de szerintem a legegyszerűbb és legnagyszerűbb töltelék a nutella - nagyon passzol hozzá.

Hozzávalók
  • 6 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 6 dkg darált dió vagy mogyoró
  • 8 dkg zabpehelyliszt
A legegyszerűbb, ha kész zabpehelylisztet használunk, de ha ezt nem kapunk, magunk is elkészíthetjük. Ilyenkor érdemes a zabpelyhet egy kicsit száraz serpenyőben megpirítani és csak utána ledarálni. A zabpehelyliszt esetében ez nem szükséges.

A tojásfehérjéket kemény habbá verem, hozzáadom a cukrot és azzal is verem egy kicsit. Beleforgatom a darált diót és a zabpehelylisztet. Püspökkenyér vagy egyéb hosszúkás formába töltöm a masszát és előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütöm.

9 megjegyzés:

  1. Azt hiszem én muffinformában sütöm ki és nutellát mindjárt a közepébe pöttyintem. Köszi az öteletet.

    VálaszTörlés
  2. Nem is csúnya!Sőt!!!nagyon is gusztusos! Köszi a receptet!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jóindulatú vagy! De azért köszi!:)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is nagyon tetszik! :))

    VálaszTörlés
  5. Ez nagyon testik nekem! Egyszerű és nagyon fini lehet! Na keresek majd zabpehelylisztet! :)
    És nekem is sokszor maradnak fehérjéim...

    VálaszTörlés
  6. Nem próbáltam még a zabpehelylisztet (csak simán a zabpelyhet), de biztosan finom süti - ahogy Nálad mindig!

    VálaszTörlés
  7. Végül is ízre olyan mint a zabpehely (elvégre abból van), de ehhez a sütihez jobb a zabpehelyliszt.

    VálaszTörlés