2009. 05. 30.

Pita teljeskiőrlésű tönkölylisztből

A pita a görög, török, izraeli és arab szendvicsek kedvelt tölthető lepénykenyere. Zsebes voltának köszönhetően sokkal praktikusabb, mint a sima lepénykenyér.

A receptet Limarától nyúltam le, csak a lisztet cseréltem le benne, én jobban kedvelem a robosztusabb teljeskiőrlésű tönkölylisztet. Így azonban némileg több vizet igényel. Szokás szerint szárított francia élesztőt használtam, nálunk finoman szólva lutri a friss élesztő (már amikor egyáltalán lehet venni). A többi változatlan.


A pita hasába most gyros vagy falafel helyett füstölt tofut és zöldféléket tuszkoltam.


6 megjegyzés:

  1. Hú de guszta Palócprovance! :))

    Én is nagyon szeretem a pitát, tényleg. És még nincs is fönn nálam!!! Köszi a figyelmeztetőt... :))) Valamikor beiktatom.

    Én is teljes kiőrlésűvel kombinálom, fele-fele, és isteni! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi, Duende! Ismét egy közös pont...:))

    VálaszTörlés
  3. Szívesen - ami igaz, igaz. A fotódat szemlélem, és nagyon szép! :)

    VálaszTörlés
  4. Ezzel levettél a lábamról! Még jobban, mint a csodaszép fagylalttal!

    VálaszTörlés
  5. Mitagadás: gyönyörű lett!
    100%-ban tk. lisztet használtál?

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm! :) Igen. Persze, aki nem szereti annyira a teljeskiőrlésűt, keverheti is a liszteket, de én imádom így.

    VálaszTörlés