A klasszikus vinaigrette (francia olajmártás) elkészítése nagyon egyszerű, csak azt a szabályt kell megjegyeznünk, hogy 3 rész olajhoz 1 rész ecetet kell adnunk, majd az ízesítőket. Egyszerűsége ellenére megszámlálhatatlan változata van, hiszen attól függően, hogy milyen olajat, ecetet vagy ízesítőt használunk, a kombinációk száma szinte végtelen.
A cukkinihez remekül illik például a diós vinaigrette.
Hozzávalók
A zsenge cukkiniket nem kell meghámozni és kimagozni, csak a két végét vágjuk le, majd kockázzuk fel. Forró serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg egy kicsit, de ne puhuljon meg túlzottan. Locsoljuk meg az öntettel és készen is van.
A cukkinihez remekül illik például a diós vinaigrette.
Hozzávalók
- 2-3 kisebb cukkini
- 2 evőkanál olívaolaj
- só
- 6 evőkanál dióolaj
- 2 evőkanál tárkonyos borecet
- só
- frissen őrölt bors
A zsenge cukkiniket nem kell meghámozni és kimagozni, csak a két végét vágjuk le, majd kockázzuk fel. Forró serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg egy kicsit, de ne puhuljon meg túlzottan. Locsoljuk meg az öntettel és készen is van.
Még az illatát is érzem! :))
VálaszTörlésE-mail!
VálaszTörlésLimara, :))
VálaszTörlésFőfüge, félrement! :))
VálaszTörlés