A rózsafagylaltot megízlelve a mesés keleten találjuk magunkat (vagy legalábbis a 70-80-as évek bolgár tengerparti élményei jutnak eszünkbe).
Hozzávalók
Hozzávalók
- főzött fagylaltalap
- 3 evőkanál rózsadzsem (pl. bolgár) vagy rózsalekvár)
- 2-3 evőkanál rózsavíz
- málnapiros ételfesték
Ez csodálatos lehet. Van is egy üveg rózsalekvárom...
VálaszTörlésTuti, hogy ez valami afrodiziákum!
VálaszTörlésJesszusom, de csodaszép ez a kép!!!
VálaszTörlésMár bennem is motoszkál egy ideje, a napon készült rózsakivonatommal akarom majd elkészíteni...
VálaszTörlésNagyon szép lett a fagylalt, akár ma ebéd után is szívesen enném desszertnek...!
Ági, egyszerűen mennyei!!! :)
VálaszTörlésSaját levében, :)), ezt nem tudom, de lehet benne valami...
VálaszTörlésSzepyke, köszönöm! :)
VálaszTörlésNapmátka, szívesen megkínálnálak, de már tegnap megettük. Mindet! :)
VálaszTörlésÓóóóó......... lemaradtam :(
VálaszTörlésnem csinálsz még, Palócprovance? Épp akartam kérni egy adagot fénypostával. Csodásan néz ki... Igazi boszorkánykonyi remekmű. :)))
Én ebéd előtt is szsívesen megkóstolnám!:))csodás!
VálaszTörlés:))) Duende, köszi! :) Szerintem, hamarosan fogok még csinálni. Egyrészt isteni volt, másrészt még maradt a rózsadzsemből, ami úgy egyébként nagyon tömény (igazi damaszkuszi rózsából készült).
VálaszTörlésLimara, köszönöm! Én is megenném most! :)
VálaszTörlésCsak ne tessék tovább izgatni... Mer' a végén vonatra ülök! :))
VálaszTörlésTényleg nagyon megkóstolnám. Még sosem ettem rózsafagyit, pedig nagyon izgassa a fantáziám...
Meseszép! Hűs rózsaíz a szájban... Fantasztikus!
VálaszTörlésA bolgár tengerpart pedig most is nagyon klassz! Erős nosztalgiám van :-)
Duende, ha vonatra pattansz - csinálok! :)
VálaszTörlésViki, én is visszamennék (vagy 30 éve nem voltam)! :)
VálaszTörlésEz valami csodaszép! Úgy képzelem, az íze is szó szerint szép lehet.
VálaszTörlés:)))
VálaszTörlés