2009. 06. 08.

Tiramisù fagylalt

A tiramisù ízét nem csak hagyományos formájában élvezhetjük, hanem jeges desszertként is.


Hozzávalók
  • 4 tojássárgája
  • 6 evőkanál porcukor (vagy ízlés szerint több is lehet)
  • 2 dl tejszín
  • 25 dkg mascarpone
  • 0,5 dl kávé
  • 2-3 evőkanál amaretto


A tojássárgákat fehéredésig kevertem a porcukorral, belekevertem a tejszínt és besűrítettem a főzött fagylaltalapnál leírtak szerint. Kihűtöttem, hozzáadtam a mascarponét és ízesítettem a kávéval és az amarettoval. Simára kevertem és a bodzafagyinál leírtak szerint fagyasztottam.

24 megjegyzés:

  1. Jó, rendben, de akkor kérek is belőle, mert nekem nem elég csak a kép nézegetéség élvezni, el is fogyasztanék egy ilyen tálkányit. És előre is köszönöm!:)

    VálaszTörlés
  2. Hú de isteni! Én is kérek :-))

    VálaszTörlés
  3. Imádom a tiramisut. Sajnos kávét nem fogyaszthatok, de cikóriából kipróbálom, köszönöm szépen:)

    VálaszTörlés
  4. Utánozhatatlanul gyönyörű fagyikat készítesz! :) Mindegyik csodás. Én is valami lightosabb kávét fogok használni, mert nem kávézom, de ezt mindenképpen kipróbálom. Nagyon szeretem ez ízét. :)

    VálaszTörlés
  5. Hogy ez milyen jó recept!Ez lesz az, ami miatt belekezdek a főzött fagyi gyártásába,ha így hívják ezt egyátalán, mert még sosem csináltam, csak gyümölcsös, joghurt fagyit.

    VálaszTörlés
  6. Hogy ez eddig nem jutott eszembe:)))Köszi-köszi-köszi!!!
    Megszállottan rajongok a tiramisuért(is), megfőzöm!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Szepyke, Chef Viki, remélem nem olvadt el út közben! :))

    VálaszTörlés
  8. Fruzska, úgyis az íz a lényeg, cikória is jó lesz. :)

    VálaszTörlés
  9. Vesta, egyáltalán nem olyan bonyolult a főzött fagyi készítése, mint ahogy a leírás alapján gondolhatnánk! :)

    VálaszTörlés
  10. Trinity, örülök, hogy örülsz! :))

    VálaszTörlés
  11. Megint milyen finomságot alkottál! Jobb, ha párom be sem néz Hozzád ma, képtelen ellenállni a kávés édességeknek (mondjuk én sem nagyon:)

    VálaszTörlés
  12. Ez nagyon izgalmas, palócprovance! isteni fagyikat gyártasz! :9

    Megcsináltam a citromfűszörpödet! Isteni lett, köszi!
    (És a pakorához is belinkeletek, mert olyan az agyam, mint a szita... elfelejtettem, hogy nálad is láttam, de aztán valami rémleni kezdett... :)) )

    VálaszTörlés
  13. Most hogy újra visszatért a meleg, fagyizunk majd mi is!
    Idén még csak kétszer készítettem, egy ribizliset és egy karobosat.
    Még az állagával vannak gondjaim. Vagy sokáig bennmarad (mert közbejön valami :)) és jéggé fagy vagy híg...

    VálaszTörlés
  14. off:
    mindig megnéztem a jobb oldali képet: Palóc népszokások, már amikor posztot írtál is róla. De most esett le, hogy ki van rajta. :))
    Valahogy eddig is elkönyveltem, de most tudatosult.

    VálaszTörlés
  15. Napmátka, a megoldás: csinálj Te is! :))

    VálaszTörlés
  16. Renata, igen, néha nehéz eltalálni a megfelelő állagot.

    :)))

    VálaszTörlés
  17. Szia!
    Küldenék Neked valamit, itt találod meg:
    http://praktikaksokgyerekhez.blogspot.com/2009/06/szemelyeskedes.html

    VálaszTörlés
  18. Hoppá! :)) Köszi! Majd igyekszem! :)

    VálaszTörlés
  19. Kipróbáltam nagyon finom lett köszönöm:). Ha bekukkantasz hozzám tesztelheted:).

    VálaszTörlés
  20. Kipróbáltam és nagyon finom lett. :)Köszönet a receptért!!!!!

    VálaszTörlés
  21. Fruzska, @ndre@, szívesen! Örülök, hogy ízlik! :))

    VálaszTörlés