2009. 07. 06.

Rizstekercsek avagy a maradékok újrahasznosítása

Gyermekem tejberizst kívánt, de mégis eléggé sok maradt belőle. Annyi azért nem, hogy érdemes legyen belőle rizskochot sütni. De eszembe jutott Kaldeneker György receptje, amit egyszer régen láttam és ki is akartam próbálni, de akkor éppen nem volt kedvem tejberizst főzni. Most azonban volt tejberizs is hozzá, meg réteslap is lapult a hűtőben, így nem volt akadálya a próbának.

Hozzávalók

  • maradék tejberizs - kb. 1 jó bögrényi (3 dl)
  • 1 csomag réteslap
  • kevés olaj
Természetesen nem csak maradékból készíthetjük, de így egyszerűbb és gyorsabb.
A réteslapokat hosszában kettévágom és megkenem olajjal. A végükre teszek a kihűlt tejberizsből egy jó kanálnyit, ráhajtom oldalról a tésztát és feltekerem rolóvá. A tetejét is megkenem olajjal, majd előmelegített sütőben 180 fokon néhány perc alatt aranyszínűre sütöm. Lekvárral tálalom, de porcukorral is megszórható.



16 megjegyzés:

  1. Hát ez nekem nagyon tetszik! :) hm... vaníliás, gyümölcsös tejberizzsel milyen jó lehet már!! :)

    VálaszTörlés
  2. Reni, én vaníliás, reszelt citromhéjassal csináltam és tényleg jó volt. :)

    VálaszTörlés
  3. Hú,de megkívántam,nagyon guszta!!!

    VálaszTörlés
  4. Ez zseniális, Palócprovance! Fogok csinálni! :)
    A tejberizs krémessége és a rétestészta ropogóssága elképzelésem szerint istenien kiegészíthette egymást!
    Tuti jó! :)

    VálaszTörlés
  5. Hogy ez miért nem nekem jutott eszembe????:)Ezért érdemes direkt tejbegrízt vagy rizst főzni! Nekem ugyan felnőtt Fiaim vannak, de tuti, nem tolnák el a tányért.

    VálaszTörlés
  6. Daisy, ezért tényleg érdemes tejberizst főzni! :)

    VálaszTörlés
  7. Napmátka, köszönöm Kaldeneker György nevében! :)

    VálaszTörlés
  8. Juj ez nagyon jó, a tejberizst is imádom és rétes is a kedvencem, de csak az almás és túrós.

    VálaszTörlés
  9. Vali, szerintem tegyél így együtt is egy próbát! :)

    VálaszTörlés