2009. 09. 30.

Cukorba zárt illatok - rózsaszirmos cukor

Annak ellenére, hogy már kopogtat az október, a kertben a rózsák még teljes pompájukban virítanak. Szívemnek különösen kedves a damaszkuszi rózsa, aminek bódító illatát cukorba zártam.



Hozzávalók
  • finomszemű kristálycukor
  • illatos rózsaszirmok (lehetőség szerint damaszkuszi vagy százszirmú rózsa)
Az ehető virágokkal kapcsolatban mindig megemlítem, de itt is tényleg nagyon fontos, hogy NE használjunk vegyszerezett virágokat. És itt nem csak a permetezésre gondolok, hanem a virágbolti tartósítókra is.

Az illatos szirmokat cukorral rétegezve egy zárható üvegbe teszem és hagyom, hogy a cukor átvegye a rózsa illatát.

8 megjegyzés:

  1. Nagyon szeretem az ilyen rózsás finomságokat, és irigykedem kissé a damaszkuszi rózsáidra:)
    Később átszitálod a cukrot vagy eltávolítod a szirmokat?

    VálaszTörlés
  2. Napmátka, megértelek! :)Ez az első év, hogy van damaszkuszi rózsám és egyszerűen nem tudok vele betelni.
    Igen, később eltávolítom a szirmokat.

    VálaszTörlés
  3. Vegavarázs, egyszerűen mesés az illata! :)

    VálaszTörlés
  4. A damaszkuszi rózsádra én is irigykedem kissé. Sajnos itthon le vagyok állítva a kert további (agyon)fejlesztéséről, mondván, "ha eladjuk a házat, hogy fogod magaddal vinni a kedvenc növényeidet?" Valóban hülyén nézne ki, ha lyukakat hagynék csak itt, pedig annyira szeretnék ilyen rózsát én is. Meg még vagy száz dolgot még.:)

    Gyönyörű a rózsa, a cukor, minden!:)

    VálaszTörlés
  5. csodás lehet :) beletetted a bogarat a fülembe, lehet, hogy meglepem anyut egy-két tő damaszkuszi rózsával :D (nekem nincs saját kertem)

    VálaszTörlés
  6. Makka, ismerem ezt a "még ezt is szeretnék" érzést! A következő házhoz remélhetőleg jó nagy kerted lesz. :)

    VálaszTörlés
  7. MT, ez egy jó megoldás! :D

    VálaszTörlés