2009. 10. 03.

Cukorba zárt illatok - rozmaringos cukor

Barátnőmtől kaptam egy szép rozmaringágat. Mit ágat! Szinte egy egész bokor volt. Felhasználásig azzal a nem titkolt reménnyel tettem vízbe, hogy gyökeret fog ereszteni. Így is lett. Már csak cserépbe kell ültetni, bízva benne, hogy áttelel. Régóta szemezek egy recepttel, amihez rozmaringos cukor kellene, így nem haboztam, a felesleges ágvégek cukorban végezték.


Hozzávalók
  • finomszemű kristálycukor
  • rozmaringágacskák
A rozmaringágakat egy zárható üvegbe tettem és felöntöttem cukorral. A cukor hamarosan átveszi a rozmaring aromáját.

13 megjegyzés:

  1. Nagyon érdekes!!!!És mit csinálsz utána a rozmaringos cukorral???

    VálaszTörlés
  2. Tervem szerint egy rozmaringos süteménybe kerül.

    VálaszTörlés
  3. És amikor már rendesen megbokrosodott, akkor milyen jó ajándékozni a fiait. :o) Az enyémről évente 20 rozmaringfi kerül ki. :o)

    VálaszTörlés
  4. Ugye, édességbe kell belőle? Édességbe rozmaring? Izgalmasan hangzik!

    VálaszTörlés
  5. Izgatottan várom azt a receptet! Ja, és gyönyörűek a képek!

    VálaszTörlés
  6. Gyönyörű az a csupor!

    Rozmaring édességbe is nagyon finom, épp a VKF!-re sütöttem a múlt héten kelt szőlős lepényt, az is rozmaringos volt. (Igaz, a cukrot én kihagytam belőle, nekem elég édes volt csak a szőlő is.)

    VálaszTörlés
  7. A Tőled megszokott különlegességek...:)

    hoztam valamit Neked:
    http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/10/blogger-oscar-dij.html

    VálaszTörlés
  8. Altair, az már szép méretes bokor lehet! :)

    VálaszTörlés
  9. Rossamela, köszönöm! Igen, olvastam. :)

    VálaszTörlés
  10. Renata, :)), köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés