2009. 10. 18.

Majdnem tripla csokis torta

Azért csak majdnem, mert nem volt itthon csokis kekszem, ezért sima keksszel készült, így dupla csokis lett. Ennek a francia csokitortának az elkészítése roppant egyszerű, hiszen sütni sem kell. Egyedüli hátránya, hogy legalább 3 órát kell hűteni fogyasztás előtt. Megéri.




Hozzávalók
  • 20 dkg csokis vagy sima keksz
  • 1/2 kiskanál fahéj
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 2,25 dl tejföl
  • 7,5 dkg cukor
  • 2,25 dl tejszín
  • 10 dkg olvasztott étcsoki (70 %-os)
  • 1 evőkanál kávélikőr
  • 10 dkg reszelt fehér csoki
  • 1 vaníliarúd belseje vagy vaníliakivonat
A kekszet törjük össze, legegyszerűbb egy sodrófával - kitűnő feszültséglevezető. Fűszerezzük a fahéjjal és keverjük bele az olvasztott vajat. Egyengessük el egy kapcsos tortaforma (22 cm-es) aljába és tegyük a hűtőbe. Amíg hűl, készítsük el a krémet. A tejfölt keverjük ki a cukorral, adjuk hozzá a tejszínt. Osszuk ketté a keveréket, az egyik felébe tegyük az olvasztott csokit és a kávélikőrt, a másik felébe a reszelt csokit és a vaníliát. Kanalazzuk felváltva a kekszalapra. Villával kicsit el is keverhetjük, így márványhatású lesz. Tálalás előtt feltétlenül hűtsük legalább 3 órán át. Mennyei.

11 megjegyzés:

  1. Nagyon mutatós a tortád! A tejszínt nem kell felverni, csak simán összekeverni a tejföllel? Hm.. nem lesz híg?

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :) Nem kell felverni és nem lesz híg. Rendesen lehet szeletelni, de hűteni kell előtte legalább 3 órát.

    VálaszTörlés
  3. Úristen :-) Ezt nekem találták ki! Tuti befutó lesz, az biztos!

    VálaszTörlés
  4. Hmm, azt hiszem, ezt én is kipróbálom! :-)

    VálaszTörlés
  5. Nóra, nem fogsz csalódni, ha szereted a csokis dolgokat! :)

    VálaszTörlés
  6. Mszabu, köszi! Az íze még jobb, mint a kinézete! :)

    VálaszTörlés
  7. Juuuuuuuuuuuuuuuj, már megint mi van itt?! Hát kiteszem a lábam pár napra, és máris aláaknázod a fogyókúrám? Ejnye!:)

    VálaszTörlés
  8. Mi tegnap kaptunk egy ilyen tortát szülinapra, és tényleg nagyon meggyőző!

    VálaszTörlés