A muffintepsihez való vonzódásomról már többször írtam. Előszeretettel használom nem csak muffinokhoz és nem csak süteményekhez. Ehhez a csirkemellből készült sajttal töltött csigához is optimális. Egyrészt nem kell megtűzni a tekercseket, hiszen a mélyedések nem engedik, hogy szétnyíljanak, másrészt az adagolással sem kell bíbelődni.
Hozzávalók
- 3 csirkemellfilé (egész)
- 10 dkg puha vaj
- 15 dkg reszelt sajt
- 20 dkg szeletelt bacon
- 2 gerezd reszelt fokhagyma
- só
- bors
A muffintepsi mélyedésibe sorakoztatom őket
és 200 fokon pirosra sütöm a csigákat. Töltött paradicsommal és párolt brokkolival körítve tálalom.
Elkészítési idő: 45 perc
Köszönöm!
VálaszTörlésElkészítem!
Márta
Jézusom mekkora ötlet!!!!
VálaszTörlésÖsszefut a nyál a számban, annyira guszta! Én is viszem! Köszi
Márta, Andi, én köszönöm! :)
VálaszTörlésEz is fergeteges! Koszi :)
VálaszTörlés:))
VálaszTörlésHű, ezt nekem találtad ki!
VálaszTörlésÉn is gyakran használom a muffinformát nemcsak édesség (pl polenta, főtt tésztatekervények tejszin-tojás-sajt keverékével stb) sütéséhez vagy csak (pl rizs)tálalásához.
VálaszTörlésA mostani recept zseniális ötlet. Mi a véleményed esetleg pulykamell
sonka-sajt-szilva béléssel tekerve baconban?
Nyuszifül és Vízitorma, az jó! :)
VálaszTörlésNévtelen, köszi! :)
VálaszTörlésSzerintem a pulykamelles változatod is szuper! Talán néhány perccel tovább kell sütni...
Nálunk ez lesz karácsonykor, gyors és finom, úgy látom.Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésEz valami zseniális! Amióta olvastam ezen kattog az agyam, hogy mivel lehetne még göngyölni, tölteni. csak egy muffinsütőt kell vennem, mert az előzőt azt hiszem szebb világra küldtem. De köszönöm az ötletet és a receptet, az egész családom profitálni fog belőle! :o)
VálaszTörlésMekkora ötlet! Gyorsan elkészíthető, és biztosan finom is! Karácsonykor én is meg fogom sütni:)
VálaszTörlésNagyon köszönöm ezt a remek receptet!
Ottis, remek választás! :)) A viccet félretéve, tényleg finom és gyors, nem utolsó sorban mutatós is.
VálaszTörlésLori, köszi! :)Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet!Bátran variáld ízlésetek szerint a belevalókat és a fűszerezést!
VálaszTörlésTúrázó, én köszönöm!:) Tényleg finom...
VálaszTörlésEn mar kiprobaltam, igaz kicsit kevesebb vajjal. Nagyon finom!!
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett! :)
VálaszTörlésEzer köszönet hogy ezt a szuper receptet megosztottad velünk!Elkészitettem és nagyon finom lett és ami a legjobb hogy annyira guszta!!!!És egyszerű. Igazi vendégvárós recept.Különösebb előkészitést nem igényel,de a végeredmény nagyon mutatós.
VálaszTörlésNagyon örülök, hogy elnyerte a tetszésedet! :)
VálaszTörlésKedves Palócprovence!
VálaszTörlésNagyon köszönjük, isteni volt,megsütöttem,és mind elfogyott. Valóban mutatós és nagyon fincsi!
Kívánok Neked nagyon boldog új esztendőt és sok ötletet a jövő évre is !
Örülök, hogy ízlett! :) Nálunk is nagy családi kedvenc. Köszönöm a jókívánságokat és viszont kívánom! :)
VálaszTörlésTényleg finom, de:
VálaszTörlés1. a muffinforma teljesen felesleges, megáll magában, és jobban is néz ki egy nagy jénaiban a sok kis cső (mint a szentgyörgyi palacsinta)
2. lehet, hogy a hús volt nagyon vizes, de két deci levet öntöttem le róla sütés közben, hogy megpiruljon, addig csak főtt (úgy, hogy kb. 2 ek vajat használtam csak, mert bődületesen soknak ítéltem a tíz dekát a szalonnához meg egyébként is; csak vékonyan megkentem a fokhagymás vajjal). Ráadásul nekem muffinkosárkám van, azt egyesével emelgetni és öntögetni...
3. 4-5 db csiga a fejadag, ami valamivel rosszabb arány, mint a kanadai csirkemellnél, amit most lecseréltem a csigákra:
http://okostojas.blog.hu/2008/01/23/teli_kajak_2_kanadai_csirkemell_sutoben
A kanadai annyival jobb, hogy mindenütt megpirul a szalonna, ennek a belsejében nem.
Összességében visszatérő kaja lesz a guszta kinézete miatt, de tuti nem muffinformában.
Azért örülök, hogy ízlett! :)
VálaszTörlés1. természetesen nem csak muffintepsiben lehet elkészíteni, de szerintem praktikus abban. 12 csigához hatalmas jénai kell, mert nem jó ha összeérnek, nem pirul meg az oldaluk.
2.valószínűleg vizes volt a hús, amit használtál, nekem még egyszer sem engedett ennyi levet.A vaj mennyisége ízlés dolga, de szerintem 1 kg húshoz nem sok 10 dkg vaj. :)
3. hogy került szalonna a belsejébe?! A csigákat KÍVÜLRŐL kell betekerni vele (ezt külön írom is), pont azért, hogy megpiruljon a szalonna.
Hozott áruból dolgozom, a teraszon nem tarthatok csirkét :) Mint írtam, a kosárkában sem pirult az oldaluk (az említett okok miatt). Én 3 fél filét vettem (lapjában és hosszában is kettévágtam őket, így lett 12), ahhoz simán elfogyott 10-15 dkg sajt. A szalonnavéget én beletekertem, ahogy adta magát - a baconbe burkolt csirkemájamból okulva ez tűnt praktikusnak.
VálaszTörlésÉn sem tartok csirkét! :)
VálaszTörlésMuffintepsiben megpirul, ahogy a kép is mutatja...de süsd abban, amiben jól esik.:))
Csak csatlakozni tudok, remek ötlet. Köszönöm. A címe is elragadó: csirkecsiga :DD
VálaszTörlésSz
Tavaly karácsony óta terveztem kipróbálni a receptet. Most hétvégén el is jutottam a megvalósításig. :)
VálaszTörlésNagyon finom, köszi szépen az ötletet!
Örülök, hogy ízlik! :)
VálaszTörlésNagyon gusztán néznek ki ezek a csigák, holnap szeretném is elkészíteni. Tudnál esetleg hozzávetőleges időt mondani,hogy mennyi idő alatt sül meg? Nekem most fontos lenne tudnom a pontos időt, minél gyorsabban elkészíthető ételt keresek...
VálaszTörlésKedves Palócprovence! Megcsináltam én is, nagyon ízlett, gratulálok hozzá! Feltettem a saját honlapomra is, természetesen a rád való hivatkozással:
VálaszTörléshttp://minimancs.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1170841
Örülök, hogy ízlett és köszönöm! :)
VálaszTörlés