2010. 05. 12.

Kókusztejes csirkeleves

A kókusztejes csirkeleves, azaz a Tom Kha Kai, a thai konyha egyik klasszikus receptje, aminek több változata is ismert. Ez a verzió az Egy falat Thaiföld című kötetből való.



Hozzávalók


  • 40 dkg bőr nélküli csirkemell kis kockákra vágva
  • 2 evőkanál olaj
  • 8 dl kókusztej
  • 4 mogyoróhagyma (ázsiai) felvágva
  • 15 dkg gomba felszeletelve (csiperke)
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 2 szál citromfű (indiai)
  • kis darab galangal vagy gyömbér lereszelve
  • 1 evőkanál cukor (lehetőleg pálmacukor)
  • 2 evőkanál halszósz
  • 1/2 lime leve
  • 4-5 kaffercitromlevél
  • 3-5 kimagozott madárszemchili
  • tálaláshoz korianderlevél

A forró olajra dobjuk a hagymát és a gyömbért, majd a csirkehúst. 1-2 percig kevergetjük. Hozzáadjuk a kókusztejet, a cukrot és a halszószt. Addig főzzük, amíg a csirke megpuhul (5 perc). Beletesszük a gombát, azzal is főzzük pár percig, legvégén kerül bele a félbe vágott koktélparadicsom, a feldarabolt citromlevelek és a felszeletelt chili. Végül meglocsoljuk a zöldcitrom levével, megszórjuk korianderlevéllel.


6 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta! Én is már készítettem ilyet, mondjuk kicsit más recepttel, meg gomba nélkül.
    Nyami :)

    VálaszTörlés
  2. megvan a jogsim;
    hétvégén főzőorgia!

    VálaszTörlés
  3. Péter, szuper, gratulálok! :))
    A lányom most kezdte el.

    VálaszTörlés
  4. Sok sikert Neki hozzá!
    (na meg szerencsét a forgalomban, kitartást az egész procedúrához)

    VálaszTörlés
  5. Köszi! :) Egyenlőre még a KRESZ-nél tart, a vezetés a vizsgaidőszak utánra marad...

    VálaszTörlés