2010. 12. 10.

Diós mézespuszedli


Hozzávalók

  • 28 dkg liszt
  • 14 dkg porcukor
  • 7 dkg darált dió
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál méz
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • a tetejére felezett dió
A felezett dió kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 1 cm vastagra kinyújtjuk a tésztát és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejüket vízzel megkenjük, rárakosgatjuk a fél diókat. 


Én most piros diót használtam a díszítéshez, de természetesen a hagyományos dió is tökéletesen megfelel.


180 fokra előmelegített sütőben  kb. 8 perc alatt sülnek meg.


8 megjegyzés:

  1. Nagyon jòl nèznek ki, biztos finom!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta!
    Szánkózás után ki is próbáljuk a lányokkal!
    :D
    Pogácsa szaggatóm sajna nincs itthon, de gondolom szív alakú formával is ugyanilyen szépségek lesznek...

    VálaszTörlés
  3. Jelentem, hogy megsütöttük szívecske és fenyőfa formában!
    A férjem szerint lehetne egy kicsit édesebb, de a lányoknak és nekem, pont így jó!
    :D
    Köszönöm a tökéletes és egyszerű (nekem való)receptet!

    VálaszTörlés
  4. Örülök, hogy tetszik! :) Esetleg lehet +1 evőkanál mézet hozzáadni, ha nem elég édes.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Parlócprovence! Mint egyik kedvenc gasztro bloggeremét, néhány cikkjét szeretném megosztani a facebook I. Karcagi Mézeskalács csoportban! Amennyiben ez ellenére van, kérem jelezze! Ha nem akkor köszönjük a támogatását, amelyet a rendezvény megszervezéséhez nyújt ezzel!

    VálaszTörlés
  6. Nincs ellenemre, de köszönöm a kérdést. :)

    VálaszTörlés
  7. Egy gyerekcsoporttal összefogva megsütöttük a puszikat! Sok puszi érte, mert nagyon, de nagyon finom!

    VálaszTörlés