Ez esetben ez szó szerint értendő, ét- és fehér csokiból készül ez a rolád Joanne Harris receptje alapján, némi módosítással.
Hozzávalók
a tésztához:
- 6 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
- 15 dkg nádcukor (vagy sima cukor)
- 2 tojás
- 1 evőkanál Kahlua likőr (én helyette erős kávét használtam)
- 2 evőkanál tej
- 15 dkg liszt
- 1 mokkáskanál sütőpor
a töltelékhez
- 2 dl tejszín
- 10 dkg fehér csoki
a díszítéshez
- marcipánmassza (eredetileg csokiforgács)
A vajat keverjük ki a cukorral, majd a tojásokkal. Öntsük bele az olvasztott csokit, adjuk hozzá a likőrt/kávét, a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet, közben keverjük össze. Sütőpapírral bélelt 36x25 cm-es tepsibe vagy sütőlapra egyengessük el a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Még forrón tekerjük fel a sütőpapírral együtt a hosszabbik oldalától kiindulva, majd vissza egyszer-kétszer (így később a töltésnél kevésbé törik). Feltekerve rácson hűtsük ki.
A töltelékhez verjük kemény habbá a tejszínt és óvatosan forgassuk bele a lereszelt fehér csokit. Kenjük a tésztára a tölteléket és tekerjük fel (természetesen a sütőpapírt húzzuk le róla). Ha közben eltörik a tészta, az sem tragédia.
Tetszés szerint díszítsük a tetejét. Lehet csokiforgácsokkal (ét és fehér vegyesen) vagy marcipánmasszából kiszúrt figurákkal.
Igazán szép lett!
VálaszTörléskeresztmetszetről fotó?
VálaszTörlésbár így is brutálisan jól néz ki.
Nagyon ötletes és szép lett. Egy szeletke lecsúszna most.
VálaszTörlésNagyon tetszik, nagyon ötletes és nem is annyira nehéz:-))
VálaszTörlésÁgi, köszi! :)
VálaszTörlés4Gyerek, nincs. Gyertyagyújtásra készült és nem lehetett a végletekig fotózgatni.
VálaszTörlésBonbon mánia, nem, egyáltalán nem nehéz! :)
VálaszTörlésNea, finom volt! :)
VálaszTörlés