2010. 12. 06.

Kétszínű tekercs

Ez esetben ez szó szerint értendő, ét- és fehér csokiból készül ez a rolád Joanne Harris receptje alapján, némi módosítással.


Hozzávalók
a tésztához:

  • 6 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg nádcukor (vagy sima cukor)
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál Kahlua likőr (én helyette erős kávét használtam)
  • 2 evőkanál tej
  • 15 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
a töltelékhez
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg fehér csoki
a díszítéshez
  • marcipánmassza (eredetileg csokiforgács)
A vajat keverjük ki a cukorral, majd a tojásokkal. Öntsük bele az olvasztott csokit, adjuk hozzá a likőrt/kávét, a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet, közben keverjük össze. Sütőpapírral bélelt 36x25 cm-es tepsibe vagy sütőlapra egyengessük el a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Még forrón tekerjük fel a sütőpapírral együtt a hosszabbik oldalától kiindulva, majd vissza egyszer-kétszer (így később a töltésnél kevésbé törik). Feltekerve rácson hűtsük ki.

A töltelékhez verjük kemény habbá a tejszínt és óvatosan forgassuk bele a lereszelt fehér csokit. Kenjük a tésztára a tölteléket és tekerjük fel (természetesen a sütőpapírt húzzuk le róla). Ha közben eltörik a tészta, az sem tragédia.

Tetszés szerint díszítsük a tetejét. Lehet csokiforgácsokkal (ét és fehér vegyesen) vagy marcipánmasszából kiszúrt figurákkal.


8 megjegyzés: