A halászlére is igaz, hogy ahány ház, annyi készítési mód, függetlenül attól, hogy dunai, tiszai vagy éppen balatoni halászlé rotyog - jó esetben a bográcsban. Akkor az igazi, ha minél többféle halból készül hozzá az alaplé (nem, nem halászlékockából). Végszükségben azonban csak pontyból is finom halászlé készülhet.
Hozzávalók
- 1 pontyfej
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál jó minőségű pirospaprika
- só
- 50 dkg pontybelsőség (máj, ikra)
- 4 pontyszelet vagy filé
- 4-5 kisebb krumpli
- 25 dkg gyufatészta
- erős paprika - ízlés szerint
A fejet annyi enyhén sós, hideg vízben teszem fel főni, amennyi bőven ellepi. Hozzáadom a felkockázott hagymákat és a pirospaprikát is. Addig főzöm, amíg a halfej szétesik. Ekkor leszűröm róla a levet - eddig akár előző nap is elkészíthető. A leszűrt alaplébe teszem a halbelsőséget, a pontyhúst és a hosszában négybe vágott krumplikat. Amíg minden megpuhul, addig a tésztát sós vízben kifőzöm és külön tálalom a halászléhez.
Szuper a blogod! Gyűjtöm a receptjeidet.:)) Szép napot!
VálaszTörlésGyönyörű színe van, biztosan nagyon finom volt!
VálaszTörlésÉn is készítettem, de a magyar pontynak nincs párja...
Carpe diem, köszönöm! :)
VálaszTörlésLatsia, finom volt! :)
VálaszTörlés