2010. 12. 01.

Töltött datolya

A marcipánnal töltött datolya nem csak a Magreb országokban, de a Közel-Keleten is kedvelt desszert. Tunéziában kóstoltam először, barbierózsaszín töltelékkel, de most maradtam a fehéren hagyott marcipánnál. Készíthetjük a hagyományos zöld, de akár vegyes színekben is, ízlés és ételfesték kérdése csak.


Hozzávalók
  • datolya
  • marcipánmassza


Legegyszerűbb készen vásárolt marcipánt használni hozzá, mert így néhány perc alatt elkészül a desszertünk. A datolyák hosszanti oldalát felhasítva eltávolítjuk a magokat, amit marcipánnal pótolunk.


12 megjegyzés:

  1. Nagyon klasszul néz ki,
    Én ezt még megfejeltem annyiban, hogy utána csokiba mártottam :-))

    VálaszTörlés
  2. a bloglistámban szereplő kis fotón úgy nézett ki, mintha valami extra hatalmas és különös, spéci csíkozású babszemek lennének. szuper fotó.

    VálaszTörlés
  3. Bonbon mánia, ha már lúd, legyen kövér! :)

    VálaszTörlés
  4. Ez nekem való vastagon édes csemege. Az meg külön erénye, hogy pillanatok alatt elkészül.

    VálaszTörlés
  5. Hú ez nagyon ötletes,gyorsan elkészül ,meg gondolom finom is:)

    VálaszTörlés
  6. Nyami!Hol lehet marcipánmasszát venni?

    VálaszTörlés
  7. Ildikó, ez igazi keletiesen édes csemege! :)

    VálaszTörlés
  8. Mammka, nagyobb üzletekben, pl. CBA-ban vagy Szamos mintaboltokban, de interneten keresztül is rendelhető, de ne adj isten, otthon is elkészíthető.

    VálaszTörlés
  9. A datolya az egyik kedvencem, ez így aztán édes (íz) a köbön.

    VálaszTörlés