2011. 02. 12.

Krémleves vöröslencséből


A vöröslencse (Lens esculenta) kedvelt alapanyaga számos konyhának és nálunk is egyre több helyen kapható. Nem kell beáztatni és nagyon hamar megpuhul. Sajnos, szép vörös színét főzés közben elveszíti.
A megmosott lencsét húslevesben főztem meg, így külön már nem ízesítettem, leszámítva egy csipetnyi kurkumát és pirospaprikát. Sűrítést nem igényel, a szétfővő lencse kellőképpen besűríti. Olajban pirított bagettkocka illik hozzá.

10 megjegyzés:

  1. hiányoznak az új bejegyzéseid

    VálaszTörlés
  2. KÉRLEK JELENTKEZZ,
    HA CSAK ANNYIT IS, HOGY NEM AKARSZ JELENTKEZNI
    VAGY VALAMIT

    VálaszTörlés
  3. örülök, hogy Katalin személyében akad még valaki, aki hangot ad annak, hogy az új bejegyzések hiányoznak. Olvasóban nincs hiány, hisz tegnap délután a Palócprovence blognak 13 látogatója volt, pillanatnyilag 5.

    VálaszTörlés
  4. én mindennap benézek, és bízok abban, h már nem a lencseleves lesz az első bejegyzés, de hát sajna... majd csak előbukkan vhonnét! Remélem!!! :)

    VálaszTörlés
  5. félelmetes azért, hog nem tudjuk az elérhetőségét
    lehet Indiában maradt?

    VálaszTörlés
  6. nem tudom. lehet, hogy Indiába nem 1-2 hétre megy az ember. vagy pedig elege lett a blogból és abbahagyta. ami nagy kár lenne

    VálaszTörlés
  7. Én is hiányolom!!!

    Gina

    VálaszTörlés
  8. Meg még én is!!!

    VálaszTörlés