2011. 09. 14.

Gözleme

A gözleme, az anatóliai töltött lepény szó szerint mindenki szeme láttára készül, hiszen az asszonyságok a kirakatban ülve sütik - természetesen a nazar amulett védő szeme alatt.



Igazi gyorsétel, köszönhetően annak, hogy a kelt tészta és a töltelék is már elő van készítve.


Tölteléke tetszés szerint lehet sajt, spenót, hús, krumpli, de akár ezek keveréke is. Legnagyobb meglepetésemre a burgonyás változat tölteléke olyan volt, mintha a saját készítésű paprikás krumplimat kóstoltam volna...


Recept legközelebb.

3 megjegyzés:

  1. Köszi a linket, Kedves Palócprovence! :)

    VálaszTörlés
  2. Nyáron volt szerencsém több helyen látni a készítését és persze megkóstolni is. Isteni finom! Legjobban a spenótos-juhsajtos ízlett. :)

    VálaszTörlés