Nagy kedvencem a klasszikus mexikói salsa, a guacamole. Több verzióban is szoktam készíteni, ez a mostani változat Lori Horton Mexicali Rose című könyvéből való. Általában azokat a szakácskönyveket kedvelem, amelyeket helyi szerzők írnak, így az ausztráliai mexikói étterem tulajdonosának könyve kivétel, de remek receptek vannak benne.
Hozzávalók
- 2 érett avokádó húsa villával összenyomva
- chili felvágva - ízlés szerint
- 1/2 fej hagyma apróra vágva
- 1 paradicsom apróra vágva
- pici citromlé
- só
- friss korianderlevél - elhagyható
Egy titka van: érett avokádót használjunk hozzá. Bár általában csak kőkemény példányokat lehet vásárolni, de papírzacskóba téve a konyhapulton néhány nap alatt megpuhul (ne tegyük hűtőbe!).
A szokásos tortilla helyett tálalhatjuk kisebb paradicsomokba töltve is.
Érdekes, teljesen úgy emlékszem, hogy ehhez már tegnap hozzászóltam...
VálaszTörlésÖrültem az ötletnek, hogy hogyan érlelhetjük meg az avokádót, mert eddig amiatt nem volt kedvem a guakamólehoz...