Ennek a vagdaltnak minden alkotórésze maradékként hányódott a hűtőben jobb sorsára várva. Egy fasírtban egyesültek.
Hozzávalók
- 50 dkg darált sertéshús
- 3 tojásfehérje (de egész tojás is lehet)
- 4 nagy szelet szikkadt kenyér beléből készült zsemlemorzsa
- némi vajon párolt gomba
- két maréknyi hámozott sült gesztenye
- só
- bors
- egy kevés sajt (jelen esetben sirene)
- néhány szelet füstölt szalonna
A szalonna és a sajt kivételével összekevertem a maradékokat, kicsit sóztam, borsoztam. A keverék ne legyen se túl lágy, se túl száraz. Előbbi esetben zsemlemorzsával, utóbbi esetben némi folyadékkal (bor, tejszín vagy akár víz) korrigálhatjuk az állagát.
A massza felét egy picit kiolajozott tepsibe tettem, a tetejére tettem a sajtszeleteket, majd befedtem a maradék masszával. Hosszúkás cipóformára egyengettem.
A tetejére kerültek a szalonnaszeletek. Előmelegített sütőben 200 fokon sült barnára. Hidegen is jó.
A fenti recept csak irányadó, tetszés szerint változtatható a benne felhasznált maradék vagy fűszer. Azért nem árt egymással harmonizáló összetevőket választani, bár ki tudja?!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése