2012. 01. 11.

Pácolt olajbogyó



Hozzávalók

  • 20 dkg magos zöld olajbogyó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál koriandermag kicsit megtörve
  • fél citrom héjastól feldarabolva
  • néhány kakukkfűág
  • 1-2 chili - elhagyható
  • olaj (lehetőleg olíva) a felöntéshez

Magozatlan olajbogyót használjunk ehhez a recepthez, mert sokkal jobb ízű, mint az előre kimagozott. Az olajbogyókat szurkáljuk meg vagy nyomjuk meg egy kés lapjával, hogy kis repedések keletkezzenek rajtuk (így jobban átveszik a pác ízét).

Az így előkészített olajbogyót a fűszerekkel együtt tegyük egy lezárható kb. 4 dl-es üvegbe és öntsük fel az olajjal. Lezárva 1 napig szobahőmérsékleten hagyjuk állni, majd hűtőben érleljük 1-2 hétig.



1 megjegyzés: