2012. 06. 19.

Nyári zöldségek

Mostanra már tobzódhatunk a zsenge, nyári zöldségekben, érdemes minél többet fogyasztani belőlük. A legegyszerűbb módon szeretem elkészíteni őket.


Hozzávalók

  • néhány evőkanál olívaolaj vagy tetszés szerint egyéb olaj
  • zsenge sárgarépa
  • zsenge cukkini
  • újkrumpli
  • főzőhagyma vagy zöldhagyma
  • camargue-i zöldfűszeres só vagy egyéb fűszersó, friss zöldfűszer
Az olívaolajon átforgatom a feldarabolt zöldségeket, fűszerezem, majd fedő alatt megpárolom. Az ilyen koranyári zöldségek alá nem szükséges vizet önteni, mert magas a nedvességtartalmuk (egyébként nem árt némi folyadék).

Lehetőségünk és ízlésünk szerint variálhatjuk a felhasznált zöldségeket. Minél többféle, annál jobb. Fűszersó helyett zöldfűszerekkel is ízesíthetjük.
Ebben a hőségben főételként is tökéletes, egyébként köret is lehet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése