A gombaszezon a végét járja, de lesz gomba jövőre is (legalábbis reméljük), és grillezhetünk őzlábgombát.
Az őzlábgomba készítésének legfinomabb módja (szerintem) a vajjal történő grillezés, bár rántva sem utolsó. Természetesen a tönkjét és a "púpját" eltávolítjuk, a vaj mellett némi só és bors sem árt neki.
Ó, ezt ki fogom próbálni (az új sparheltünkben??). Idáig mindig csak tojásosan készítettük, bár úgy sem rossz.
VálaszTörlésAkinek új sparheltja van, annak könnyű :)
VálaszTörlésKedves Palócprovance! Ajánlom figyelmedbe a tönk és a szár általam (is) felhasznált módját, kiváló fűszer lesz belőle! http://csontnelkul.blogspot.hu/2012/10/nagy-ozlabgomba-por.html
VálaszTörlésTisztelettel Nagyné Zsuzsa
Köszönöm az ötletet, majd kipróbálom! :)
VálaszTörlés