2012. 10. 19.

Grillezett őzlábgomba


A gombaszezon a végét járja, de lesz gomba jövőre is (legalábbis reméljük), és grillezhetünk őzlábgombát.


Az őzlábgomba készítésének legfinomabb módja (szerintem) a vajjal történő grillezés, bár rántva sem utolsó. Természetesen a tönkjét és a "púpját" eltávolítjuk, a vaj mellett némi só és bors sem árt neki. 

4 megjegyzés:

  1. Ó, ezt ki fogom próbálni (az új sparheltünkben??). Idáig mindig csak tojásosan készítettük, bár úgy sem rossz.

    VálaszTörlés
  2. Akinek új sparheltja van, annak könnyű :)

    VálaszTörlés
  3. Kedves Palócprovance! Ajánlom figyelmedbe a tönk és a szár általam (is) felhasznált módját, kiváló fűszer lesz belőle! http://csontnelkul.blogspot.hu/2012/10/nagy-ozlabgomba-por.html
    Tisztelettel Nagyné Zsuzsa

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm az ötletet, majd kipróbálom! :)

    VálaszTörlés