2013. 01. 18.

Ananászos uborkasaláta


Ez a maláj uborkasaláta igazi napfényt hoz a télbe, és nem utolsó szempontként ilyenkor is elkészíthető. Eredetileg friss ananásszal készülne, de konzervvel is tökéletesen működik.



Hozzávalók
  • 1 kígyóuborka hosszában elvágva, kimagozva, felszeletelve
  • 1 lilahagyma félfőre vágva és vékonyra szeletelve
  • ½ friss ananász hámozva, felszeletelve vagy ½ doboz darabolt konzerv ananász
  • 1 piros csilipaprika apróra vágva
  • 6 evőkanál rizsbor vagy almaborecet (én rizsecetet használtam)
  • 2 teáskanál cukor (én az ananászkonzerv levét használtam)
  • bors
A hagymát pácoljuk kicsit az ecetben, ez kicsit finomít az ízén. Majd keverjük össze a többi hozzávalóval és tálaljuk. Remekül illik a szecsuáni fűszerezésű sertéshez.

Mea culpa: eddig se fordítottam túl sok gondot az ételfotózásra, de így van ez, ha valaki nem a blog kedvéért főz, hanem a családnak főzött ételek kerülnek a blogra. Ezért nincs idő hosszas szöszmötölésre, sokszor csak közben van lehetőség egy-két kattintásra, tálalás után már nem. Azért majd igyekszem, de nem ígérhetek semmit...

6 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jól hangzik!
    Mi van akkor, ha a chilit kihagyom belőle?

    VálaszTörlés
  2. Nyugodtan kihagyhatod belőle, ha nem szereted.

    VálaszTörlés
  3. Teljesen hibátlanok így is a fotók; beindul a nyálelválasztása az embernek ! :)

    VálaszTörlés
  4. Ó! Ananásszal párosítva még nem próbáltam, de nagyon ínycsiklandozóan hangzik!
    Köszi a tippet!
    Üdv. Mariann!

    VálaszTörlés
  5. Zsuzsa, aranyos vagy! :)

    VálaszTörlés
  6. Mairann, próbáld ki nyugodtan! :)

    VálaszTörlés