Életem párja mondta,
hogy mindenkinek elmeséli majd, csalános nokedlivel kínozom.
Persze, kétszer is szedett belőle és Nana kutya is kinyalta a
tányérját.
Ne riasszon vissza minket
a bizarr szín, magas vitamin- és vastartalma miatt a csalán
fogyasztása hasznos szervezetünk számára. Csak a csalán
hajtáscsúcsát szedjük, és célszerű szó szerint kesztyűs
kézzel bánni vele.
Hozzávalók
- 10 dkg zsenge csalánhajtás (csak a csúcsa)
- 60 dkg liszt
- 4 tojás
- víz
- só
- bors
- szerecsendió
- 1-2 evőkanál olaj a tetejére
A csalánt dobjuk
forrásban lévő vízbe, majd szűrjük le (a forrázóvizet ne
öntsük ki, igyuk meg, hiszen ez nem más, mint csalántea). A
kicsit lehűlt csalánt turmixoljuk össze a tojásokkal,
fűszerezzük, majd keverjük a liszthez. Adjunk hozzá annyi vizet,
hogy nokedlisűrűségű tésztát kapjunk.
Több adagban szaggassuk
ki (nokedliszaggatóval vagy deszkáról késsel) forrásban lévő
sós vízbe. Szűrjük le, amikor feljön a víz tetejére az összes
nokedli. Forgassuk össze az olajjal.
Mi gombapaprikással
ettük,
de bármihez tálalhatjuk,
amihez nokedlit adnánk. Reszelt sajttal és sült baconnel
megszórva, némi zöldsalátával is el tudom képzelni...
Sőt tojásos nokedliként salátával szintén, isteni a színe:-)))))
VálaszTörlésIgen, akár azzal is, bár én nem vagyok egy tojásosnokedlifan :)
VálaszTörlésÉn spenóttal szoktam ilyen nokedlit, de micsoda ötlet! Csak teaként ittam eddig a csalánt,de ezt is kipróbálom köszi:) Eszter
VálaszTörlésIgen, spenóttal is finom! :)
VálaszTörlés