2013. 04. 05.

Medvehagymás gombaleves




Hozzávalók

  • 40 dkg gomba
  • 5 dl víz
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • bors
  • szerecsendió
a tálaláshoz:
  • finomra vágott medvehagyma és/vagy petrezselyemzöld
  • reszelt sajt
  • mexikói tortillachips

A megolvasztott vajon forgassuk át a felszeletelt gombát, öntsük fel a vízzel és lefedve pároljuk meg. Botmixerrel pürésítsük. Fűszerezés után sűrítsük be a tejszín-keményítő keverékével.

A krémleves sűrűségét ízlésünkhöz alakíthatjuk: több folyadékkal hígabb, több keményítővel sűrűbb levest kapunk.

4 megjegyzés:

  1. Honnan szerzed be a medvehagymát? Szeretnék én is, de nem ismerek lelőhelyet.

    VálaszTörlés
  2. A zöldségestől ;)
    Egyébként fent a hegyen még hó van, nem hiszem, hogy már kihajtott...

    VálaszTörlés
  3. De ezek szerint van ott fönt a hegyen? És tudod is, hogy hol? Már persze ha elolvad végre a hó...

    VálaszTörlés
  4. Én nem, de tudok valakit, aki tudja. :)

    VálaszTörlés