2013. 05. 07.

Medvehagyma tartósítása - szárított medvehagyma

A legegyszerűbb tartósítási mód a szárítás, igaz ez a medvehagymára is. A szárítás ugyan kicsit csökkenti az aromáját, de ez néha nem hátrány, hanem inkább előny. Fontos, hogy teljesen, zörgősre szárítsuk ki. Ez történhet a Nap segítségével, a sütő legalacsonyabb fokozatán vagy éppen aszalógéppel. Én 35 fokon szárítottam, így jól megőrizte a színét is. Jól lezárva tároljuk, például egy csavaros tetejű üvegben.


4 megjegyzés:

  1. Szárítás előtt megmosod, vagy felhasználás előtt lehet megmosni? Éva

    VálaszTörlés
  2. Palócprovence2013. május 9. 7:46

    Inkább szárítás előtt célszerű, mert ha eleve szárítva akarjuk felhasználni (pl. száraz fűszerkeverékben), akkor már nem tudjuk megmosni.

    VálaszTörlés
  3. En kaptam egy egesz nagy adag szaritottat a becsi Naschmarkt-rol. A frisset nagyon szeretem, de a szaritottat pl. mibe ajanlod? Kicsit bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban. Udvozlettel, Judit

    VálaszTörlés
  4. Palócprovence2013. május 10. 5:59

    Fűszerként, finomra morzsolva, darálva használva, ahogyan más szárított fűszereket is. Persze, jóval enyhébb aromájú, mint frissen.

    VálaszTörlés