2013. 05. 04.

Medvehagymás olaj


A medvehagymás olaj kevésbé intenzív ízű mint a medvehagymakrém.


Az elkészítése csak annyiból áll, hogy az összevágott medvehagymát jól záródó üvegbe tesszük és felöntjük valamilyen semleges ízű olajjal. Jól lezárva egy hétig hagyjuk állni hűvös, sötét helyen, majd szűrjük le. A zöldes színben pompázó olajat máris használhatjuk, azonban ha hosszabban szeretnénk tárolni, akkor érdemes még egyszer átszűrni. A lebegő részecskék eltávolítása után az olaj világosabb zöld színűvé válik.


2 megjegyzés:

  1. Minden ilyen érdekel!!!!
    Kérdéseim.:):mire használod az olajat.Salátára?
    Mit csinálsz a macihagyma levelekkel,amikről leöntöd az olajat?
    Köszi!

    VálaszTörlés
  2. Palócprovence2013. május 4. 20:47

    :)
    Igen, lehet salátára is vagy bármihez (mondjuk nem bő olajban sütéshez).
    A maradék leveleket már semmire - bár voltak terveim, de teljesen átadták az aromájukat az olajnak.

    VálaszTörlés