2013. 08. 26.

Mexikói habcsók



Hozzávalók
  • 5 db tojásfehérje
  • 20 dkg finom szemű kristálycukor
  • csipetnyi só
  • csipetnyi borkősav
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2 púpozott evőkanák átszitált kakaópor

A tojásfehérjéket verjük fel habbá a sóval és a borkősavval, tegyük bele a vaníliakivonatot, majd habverés közben kanalanként adjuk hozzá a cukrot is. Végül óvatosan forgassuk bele a kakaóport és a fahéjat.

Sütőpapírral bélelt vagy teflonozott sütőlapra rakjunk egymástól kicsit távolabb evőkanálnyi halmokat a masszából. 150 fokra előmelegített sütőben süssük egy órát, majd hagyjuk kihűlni a kikapcsolt sütőben.

2 megjegyzés:

  1. Gyönyörűek!
    Sima 150 fok, vagy légkeverés-csak mert megsütném ?! :)

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :)
    Sima 150 fok, légkeverésnél 140 fok is elég.

    VálaszTörlés