2013. 10. 11.

Chilis olaj

Nálunk a friss chili paprikák felhozatala hagy némi kívánnivalót maga után, de szárított változataik egyre több helyen fellelhetőek. Egyik kedvencem közülük a madárszem chili, amiből többek között remek chilis olaj készíthető.


Ízlés szerinti olajba (olíva, szőlőmag, napraforgó, stb.) tegyük a szárított paprikákat és legalább 2-3 hétig hagyjuk benne (minél tovább ázik, annál csípősebb lesz az olaj). Akár főzéshez, akár utólagos ízesítéshez, de mártásokhoz, salátákhoz, stb. használhatjuk.


Tipp: Tetszés szerint egyéb szárított fűszerekkel is kiegészíthetjük.

2 megjegyzés:

  1. Milyen szép és praktikus!
    Nagyon sok házi "kincsem" van nekem
    is a spajz polcon! :)

    VálaszTörlés
  2. Hűűűű..de jó ötletet kaptam csilijeim további felhasználásához.
    Rengeteg chilim termett az idén...

    VálaszTörlés