A lustaság fél egészség, már csak ezért is kedvelem a nem túlbonyolított ételeket. A sütőben sütött tarjával nincs túl sok dolgunk.
A hentessel vágassunk csontos tarjaszeleteket, fektessük kevés sok zsírral kikent tepsibe, sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint, szórjuk meg hagymaszeletekkel, fedjük le és már mehet is a 200 fokra előmelegített sütőbe. Ez 5 perc munka, a többit a sütő végzi.
Hozzávalók
- 6 szelet csontos tarja (1,5 kg)
- 2 fej szeletelt vöröshagyma
- sertészsír
- só
- bors
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- mexikói fűszerkeverék (vagy ízlés szerinti egyéb fűszer/fűszerkeverék)
Érdemes bőségesen használni a zsírt, mert egyrészt ebben fog párolódni a hús, másrészt hidegen, kenyérre kenve mennyei lesz.
Süssük a húst egy órán keresztül, majd ha még nem sült át teljesen, akkor 150 fokon még egy kicsit szükség szerint. Tetszés szerinti körettel vagy salátával tálaljuk. Mi tzatzikit ettünk hozzá.
Én ezt annyira, de annyira megenném, de most az epémmel kínlódok, nem lehet. Olyan gusztusos a fotód!
VálaszTörlésA sütés végén levetted a fóliát?
VálaszTörlésHoldgyöngy, köszönöm és jobbulást! :)
VálaszTörlésÉva, nem vettem le, úgy is megpirult. Látni fogod, kell-e vagy sem.
VálaszTörlésEgyetértek a poszttal, én is így gondolom :-)
VálaszTörlésHú de mosolygósan aranybarna! Az őszi hűvösben remek fogás. :)
VálaszTörlésBrigi