2009. 02. 28.

Sült feta egyszerűen


Szeretem a fetát, különösen sütve. Azonban a hagyományos módon, sütőben készülthöz nincs elég türelmem. Már az is elég hosszú időt vesz igénybe, amíg kellőképpen felmelegszik a sütő és akkor még nem beszéltem a feta sütéséről, amit általában alufóliában, adagokra porciózva szokásos végezni. Az én módszeremmel ezzel szemben percek alatt készen van.



Hozzávalók
  • feta
  • olivaolaj
  • reszelt fokhagyma
Felkockázom a fetát és teflonserpenyőben kevés olivaolajon némi fokhagymával együtt megpirítom. Értelemszerűen sózni nem kell, hiszen a feta eleve nagyon sós. Ennyi.
Tetszés szerinti körettel vagy salátával fogyasztható.

12 megjegyzés:

  1. Nyami-nyami... :)))

    Csorog a nyálam... :))

    A feta az egyik kedvenc sajtom. Isteni.
    Sóhaj (ez nem látszott, de Görögországnak szólt... )....

    VálaszTörlés
  2. Micsoda egyszerű és nekem ez nem jutott eszembe!! Zseni vagy! Kipróbálom!!

    Dupla sóhaj-Görögország-IMÁDOM:))))

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm! :) Hát igen, Görögország...:)))

    VálaszTörlés
  4. Én még ilyet nem is ettem! (Mármint fetát igen, de nem így.)
    Nagyon kiváncsi vagyok az ízére!

    VálaszTörlés
  5. Milyen egyszerű, de remek ötlet tényleg! Ez vajon kecskesajttal is működik? Mert mostanában a grillezett kecskesajtot szeretettem meg!

    VálaszTörlés
  6. Edig én is csak sütőben grilleztem! Milyen remek ötlet, köszönöm! :))

    VálaszTörlés
  7. Nézz be hozzám, küldtem neked valamit! :))

    VálaszTörlés
  8. Napmátka, szerintem próbáld ki, ha szereted a sült sajtokat!

    VálaszTörlés
  9. Köszönöm Vesta! Nem tudom, hogy kecskesajttal működik-e, de egy próbát megér.

    VálaszTörlés
  10. Köszönöm Limara mindkettőt, de főleg az utóbbit! :)))))

    VálaszTörlés
  11. a fokhagymát mikor teszed bele? hogy nem ég keserűre?

    VálaszTörlés
  12. A fokhagymát az íze miatt teszem bele, és nem, nem ég meg benne.

    VálaszTörlés