Férjem nagy kedvence a rablóhús, amit én szinte mindig sütőben sütök meg. Így garantáltan mindig átsül, a füstös ízt pedig a kolbász biztosítja. A fából készült saslikpálcikákat sem kell előtte vízben áztatgatni és azon aggódni, hogy ennek ellenére meggyullad a parázs felett. Azt azonban én sem vitatom, hogy a hangulata más, mint egy kerti sütögetésnek.
Hozzávalók
Tepsibe teszem a nyársakat és 200 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt 50 percig sütöm, majd fólia nélkül még pirítom egy kicsit. Vegyes zöldsalátával tálalom.
Vegetáriánus változata is elkészíthető.
Hozzávalók
- 50 dkg hús
- 1 szál füstölt kolbász
- 20 dkg füstölt szalonna
- 2-3 fej hagyma
- 1 kg krumpli
- 6 db sasliknyárs vagy hurkapálcika
Tepsibe teszem a nyársakat és 200 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt 50 percig sütöm, majd fólia nélkül még pirítom egy kicsit. Vegyes zöldsalátával tálalom.
Vegetáriánus változata is elkészíthető.
Kedvet csináltál hozzá! Anyu készített gyerekkorunkban ilyen nyársakat, bár ő serpenyőben sütötte. Volt hozzá sok kis fapálcikánk. Én a sütőt jobban szeretem (több fér be és tisztább dolog.)
VálaszTörlésSemmi fűszer?
VálaszTörlésAnyukám ezt a változatot úgy csinálja, hogy egyesével betekeri alufóliába, tény, hogy akkor nem pirul meg, de valami isteni szaft keletkezik alatta. De ő fűszerezi is: sózza, borsozza. Bocs, nem okoskodni akartam, csak mesélni.
Kedvet csináltál hozzá, hogy én is csináljak!
Napmátka, serpenyőben még nem sütöttem. A sütőben sütésnél az a jó, hogy magára lehet hagyni.
VálaszTörlésMinyike, én nem szoktam fűszerezni, mert a füstölt szalonna és a kolbász, valamint a hagyma elég sós és fűszeres együtt. Egyébként én mindent túl sósan eszem, de még szerintem is így elég sós.
VálaszTörlésMivel tepsiben, alufólia alatt készül, a kisült szalonna- és kolbászzsír átjárja a húst és a krumplit is. Persze, ízlés szerint lehet sózni, borsozni, ha valakinek ez nem elég fűszeres így.
Egyébként nem vettem okoskodásnak, mindig érdekel, más hogyan csinálja! :))
Jaj...
VálaszTörlés:)))
VálaszTörlésJó estét szomszédasszony! Halomm, felétek is havazott. Nálunk is... :((
VálaszTörlésA nyársak viszont istenien néznek ki!
Te inspiráltad a mai ebédem. :))
Egyébként én is gyakran készítek ilyet, és én is sütőben, úgy sokkal egyszerűbb. Pláne, ha sok emberre csinálom. És általában igen, mert ujjongást szokott kiváltani a vacsoravendégeimből, mikor előhúzom a tepsit a sütőből... Ezt az érzést szeretem, úgyhogy gyakran készítem vendégeknek. :))
Szerintem Te direkt engem szadizol:)
VálaszTörlésSzia Duende! :)) Havazott bizony! Bár emlékszem egy húsvétra, amikor hógolyóztunk, de most valahogy nem kívánom :o
VálaszTörlésA nyársakból nálunk sem tud elég készülni.
Eltaláltad, Nadine! :)) Csak nem fogyizol még mindig?!
VálaszTörlésHát én sem... Brrr. :))
VálaszTörlés"a kisült szalonna- és kolbászzsír átjárja a húst és a krumplit is"
VálaszTörlésNyami...
Én mindig fogyókúrázom, csak sosem tartom be, mert attól nagyon ideges leszek. Így vigyázok a súlyomra, ami több a kelleténél:)))
VálaszTörlés:))
VálaszTörlésNadine, ez így is elég szörnyen hangzik! :)) Na, nem mintha engem is nem kapna el néha a hév...
VálaszTörlésHuh, ez nagyon-nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésÉn fűszerezem, gomba, virsli, sárgarépa is kerül rá. Kolbásszal és füstölt szalonnával még nem próbáltam. De szerintem fogom!
Ja, és a nyársakat egyenként alufóliába tekerem. Aztán kibontom, és fólia nélkül is sütöm még. Így piros, és ropogós lesz.
Természetesen én is a sütőre szavazok, bár nyáron grillen is szoktunk ilyet elkövetni.
Köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltál a kérdésemre nálam! Lemaradtam, mint a borravaló:( De most már megokosodtam! ;-)
Ennek örülök! :))
VálaszTörlésA tepsit nem kell zsírozni és víz sem kell alá? Éva
VálaszTörlésA szalonnában és a kolbászban bőven elég zsír van. Víz sem kell, hiszen itt sütésről, nem párolásról van szó, a zöldségek víztartalma pont elég.
VálaszTörlés