2009. 10. 23.

Spanyol húsgombócok

Ezek a mór beütést mutató húsgombócok eredetileg bárányhúsból készülnének, de mivel esélyem sincs bárányt szerezni, maradt a marhahús (ehhez is csak ritkán jutok). A menta nagyját is inkább petrezselyemre cseréltem.


Hozzávalók
  • 50 dkg darált bárány- vagy marhahús
  • 1 fej nagyon finomra vágott lilahagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1/2 teáskanál őrölt római kömény
  • csipetnyi Cayenne-bors
  • bors
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • csipetnyi szárított menta
  • olaj a sütéshez
Az olívaolajon megpároltam a nagyon finomra aprított (reszelni is lehet) hagymát, majd kihűtöttem. A többi hozzávalóval elkevertem és kis gombócokat (tényleg kicsiket, jóval kisebbet egy diónál) formáztam a masszából. Behűtöttem fél órára, majd közepesen meleg olajban kisütöttem valamennyit. Ha túl forró az olaj, akkor mielőtt a közepe is átsülhetne, túlsül a külseje.
Paradicsom salsaval szokás tálalni, de persze mással is lehet.

4 megjegyzés:

  1. Szia!
    Ez nagyon tetszik, ki fogom próbálni, csak a marha vagy bárányhús beszerzéssel nekem is gondom van.

    VálaszTörlés
  2. Hát, én a bárányhúst annyira nem sajnálom, mert kicsit idegenkedem tőle, és én is lecseréltem volna a mentát! Viszont helyes kis golyók lettek!

    VálaszTörlés
  3. Kiskukta, a hús beszerzésével kapcsolatban nincs semmi ötletem! :(

    VálaszTörlés
  4. Szepyke, pedig finom nagyon a bárány!

    VálaszTörlés