Az angolszász országokban a kelbimbó elmaradhatatlan a karácsonyi asztalról. Kis hazánkban nem örvend túlzottan nagy népszerűségnek, pedig ha nincs túlfőzve és kap egy kis plusz ízesítést igazán remek köret válhat belőle.
Hozzávalók
- 60 dkg kelbimbó
- 20 dkg főtt gesztenye (fagyasztott vagy cukormentes konzerv)
- 15 dkg baconszalonna
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
A kelbimbót megtisztítom és sós vízben félig megfőzöm. A felkockázott szalonnát az olajon kiolvasztom, beleforgatom a leszűrt kelbimbót és a fagyasztott gesztenyét. Fűszerezem és készre párolom.
A citrusos szűzcsíkok mellé tálalom, tökéletes párost alkotnak.
Elkészítési idő: 20 perc
A citrusos szűzcsíkok mellé tálalom, tökéletes párost alkotnak.
Elkészítési idő: 20 perc
Fú, ez szuper! Méltatlanul alábecsülik ezt a zöldségfélét, pedig önmagában is szinte fűszeres az íze. Nálam a kertben kisebb erdő van mindig belőle. Kipróbáljuk, köszi az ötletet!
VálaszTörlésNagyon szupereket kreáltál! Az a csirkemelltekercsed zseniális! :)
VálaszTörlésÉs ez is. Nekem nagy nagy kedvencem a kelbimbó. Ilyenkor télen rendszeres köret nálunk, nagyon szeretjük.
Benézel egy kicsit hozzám?
VálaszTörlésHédi, köszönöm! :) Sajnos így van, sokan nem kedvelik a kelbimbót. Talán nem ismerik igazán...
VálaszTörlésDuende, köszönöm! :) A csirkemelltekercs családi kedvenc lesz, az már biztos!
VálaszTörlésAndi, már megtettem. Köszönöm szépen! :)
VálaszTörlésGratulálok, ez fantasztikus, nagyon tetszik! Ezt feltétlenül kipróbálom, akár Karácsonykor.
VálaszTörlésSzervusz!
VálaszTörlésNagyra meresztettem a szemem az olvasás közben, ugyanis jó 5 éve pontosan ezzel a recepttel készült köretet tett elénk Svájcban egy német barátnöm. Ö mézes szarvassült mellé tálalta. Nekem a kelbimbó amúgy is nagy kedvencem, sajnos a lányaink még nem fedezték fel... (Több marad nekünk;O) )
De jó! Úgy látszik ilyen az én formám, nem tudok újat kitalálni! :D
VálaszTörlésFőz és fecseg, köszönöm! :)
VálaszTörlésLátom a Palócprovence konyhája továbbra is ontja a recepteket, egy kis sütire hívlak:
VálaszTörléshttp://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/12/vendegvaro-delutan.html
:)) Köszönöm szépen a sütizést! :)
VálaszTörlésÖrömmel olvasgattam, cserébe ajánlom legfrissebb, palócföldi blogbejegyzésemet, üdvözlettel.
VálaszTörlésKöszönöm, jó kis bejegyzés! :)
VálaszTörlésEzt a receptet egy az egyben Nigellától vetted át!
VálaszTörlés