Telente gyakran készítek párolt káposztát. Van amikor fejeskáposztából és van, hogy vöröskáposztából. Utóbbi mellett szól, hogy sokkal változatosabban lehet ízesíteni. Hagyma, alma, cékla, gesztenye, narancs, ribizli, mazsola, aszalt sárgabarack - mind-mind jó barátságban van a vöröskáposztával és ekkor még nem beszéltünk a fűszerekről és egyéb ízesítőkről: szegfűszeg, fahéj, kömény, szerecsendió, gyömbér, vörösbor, balzsamecet, vörösborecet, stb. A variációk száma végtelen. Ebben a mostani változatban a narancs és a ribizlizselé dominál.
Hozzávalók
- 1 kisebb fej vöröskáposzta
- 2 fej lilahagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 3 evőkanál ribizlizselé
- 2 evőkanál balzsamecet
- kiskanálnyi őrölt kömény
- só
Az olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, majd hozzáadom a vékonyra szeletelt vöröskáposztát. Sózom, belekeverem a többi hozzávalót és ha szükséges egy kevés vizet is. Fedő alatt készre párolom.
A vöröskáposzta nagyon jó dolog így télen. Persze nem árt hozzá valami kis húsféle sem. ;-)
VálaszTörlésEzt biztos kipróbálom, nagyon szeretem.
VálaszTörlésÁgi, hát nem magában ettük! :))
VálaszTörlésAndi, próbáld ki, finom! :)
VálaszTörlésEz most nekem naggggyyyyyon jól jött. Van egy fej káposztám, egy jó pár almám, s holnapra kikészitettem megsütni egy adag pulykaszárnyat. Húúúú micsoda szerencse, hogy itt jártam Nálad. Köszönöm.
VálaszTörlés:))
VálaszTörlésmhm! ez nagyon finom lehet! hetvegen megcsinalom! :)
VálaszTörléskoszi!
Hajrá! :)
VálaszTörlés