2010. 02. 08.

Narancsos és ribizlizselés párolt vöröskáposzta

Telente gyakran készítek párolt káposztát. Van amikor fejeskáposztából és van, hogy vöröskáposztából. Utóbbi mellett szól, hogy sokkal változatosabban lehet ízesíteni. Hagyma, alma, cékla, gesztenye, narancs, ribizli, mazsola, aszalt sárgabarack - mind-mind jó barátságban van a vöröskáposztával és ekkor még nem beszéltünk a fűszerekről és egyéb ízesítőkről: szegfűszeg, fahéj, kömény, szerecsendió, gyömbér, vörösbor, balzsamecet, vörösborecet, stb. A variációk száma végtelen. Ebben a mostani változatban a narancs és a ribizlizselé dominál.

Hozzávalók
  • 1 kisebb fej vöröskáposzta
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 3 evőkanál ribizlizselé
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • kiskanálnyi őrölt kömény
Az olajon megpárolom a finomra vágott hagymát, majd hozzáadom a vékonyra szeletelt vöröskáposztát. Sózom, belekeverem a többi hozzávalót és ha szükséges egy kevés vizet is. Fedő alatt készre párolom.

8 megjegyzés:

  1. A vöröskáposzta nagyon jó dolog így télen. Persze nem árt hozzá valami kis húsféle sem. ;-)

    VálaszTörlés
  2. Ezt biztos kipróbálom, nagyon szeretem.

    VálaszTörlés
  3. Ági, hát nem magában ettük! :))

    VálaszTörlés
  4. Ez most nekem naggggyyyyyon jól jött. Van egy fej káposztám, egy jó pár almám, s holnapra kikészitettem megsütni egy adag pulykaszárnyat. Húúúú micsoda szerencse, hogy itt jártam Nálad. Köszönöm.

    VálaszTörlés
  5. mhm! ez nagyon finom lehet! hetvegen megcsinalom! :)
    koszi!

    VálaszTörlés