A sonka mellé mindig jó választás valamilyen zöldsaláta, de némi sült csirkével kiegészítve egy könnyebb étkezésnek is megfelel.
Hozzávalók
- 20 dkg salátalevél (tetszés szerinti, lehet vegyes is)
- 1/2 csokor snidling (vagy 2-3 zöldhagyma)
- 1 piros kápia- vagy kaliforniai paprika
- 1 sült csirkemell (maradék is lehet)
- 6 evőkanál olaj (lehetőség szerint olíva)
- 2 evőkanál citromlé
- só
- bors
- 4 kemény tojás (elhagyható)
A salátaleveleket alaposan megmossuk és megszárítjuk (ha van salátacentrifugánk, akkor használjuk azt) - a vizes levelekre nem tapad az öntet. Falatnyi darabokra tépkedjük a leveleket.
A snidlinget és a paprikát felaprítjuk, a bőr nélküli sült csirkemellet cafatokra szedjük.
Az öntethez az olajat, sót, borsot és a citromlevet jól elkeverjük. Legegyszerűbb egy pici csavaros tetejű üvegben összerázni.
Az előkészített hozzávalókat összekeverjük és közvetlenül tálalás előtt meglocsoljuk az öntettel. Kemény tojással díszíthetjük.
Kellemes Ünnepeket!
VálaszTörlésÉn babsalátát készítettem; nem tudom ismer(ed-e), ha igen kíváncsi lennék rá, hogy milyen arányban ízesít(ed) (só, cukor, ecet, hagyma vonatkozásban), mert nekem bármilyen puritán is, megfelel. Viszont szüleimnél vagy az erőteljesen ecetes (apa) vagy az édes (anya) a befutó.
Köszönöm és utólag is, viszont kívánom! :)
VálaszTörlésPontos arányokat nem tudok írni, teljesen érzésre csinálom és közben kóstolom. Nem szeretem sem a túl eceteset, de az édeset sem, valahol inkább a kettő között. Mindig (fehér) borecetet használok és folyékony édesítőszert. Ez utóbbi könnyebben elkeveredik mint a cukor. Bár az ecetben is el lehet keverni a cukrot, ha az ember előre tudja a szükséges mennyiséget, de én ezt macerásnak találom. Pici sót is teszek mindig, meg egy kis őrölt borsot. Amikor van zöldhagyma, akkor inkább azt használok vöröshagyma helyett.
Köszönöm!
VálaszTörlés