2010. 07. 05.

Rántott bab

A "panírozzuk be, csak jó sülhet ki belőle" mentalitás nem csak a magyar konyhára jellemző. Egyik új kedvencem a görög konyha - talán kevéssé ismert - egyik gyöngyszeme. Különösen a Kikládokon népszerű a panírozva kisütött bab, ez a laktató előétel.


Hozzávalók
  • 2 doboz óriás fehérbab
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • a sütéshez olaj
A legegyszerűbb konzerv babot használni, de magunk is megfőzhetjük a beáztatott babot. Saját jól felfogott érdekünkben csak óriás szemű babbal próbálkozzunk (eredetileg is ebből készül).
A panírozás és a sütés a szokásos módon történik: liszt - tojás - zsemlemorzsa hármasa után mehet a forró olajba.
Előételként vagy sörkorcsolyaként, borszánkóként adhatjuk, de remekül illik hozzá a tzatziki, a sült feta és a saláta.



8 megjegyzés:

  1. Kicsit hosszadalmas lehetett a panírozás, de ettől eltekintve nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem meg egyszerűbb, mert egy nagy marékkal beledobod egyszerre forgatod, nem úgy mint a húsnál, hogy mindent külön, külön.
    Ki is próbálom még ma!

    VálaszTörlés
  3. Ez őrült jól hangzik! Tuti kipróbálom!

    Itt aztán tényleg be kell vetni a dobozos/zacskós panírozást, de így szerintem hipp-hopp készen is van!

    VálaszTörlés
  4. Csodás ötlet, jönnek is vendégek, mekkora meglepi lesz nekik :)

    VálaszTörlés
  5. Nyugtass meg ...ó olvasom igen:nem egyenként kell panírozni!

    VálaszTörlés
  6. Biztosan pompás, de enyhén szólva macerás egy fogás. De, amilyen őrült vagyok, biztos, hogy ki fogom próbálni.

    VálaszTörlés
  7. A látszat ellenére nem annyira macerás elkészíteni (nem szemenként kell panírozni), de azért praktikusabb a nagyobb szemű bab használata.

    VálaszTörlés
  8. De jò otlet! A happy hour-hoz tokèletes!!!
    Szia

    VálaszTörlés