A "panírozzuk be, csak jó sülhet ki belőle" mentalitás nem csak a magyar konyhára jellemző. Egyik új kedvencem a görög konyha - talán kevéssé ismert - egyik gyöngyszeme. Különösen a Kikládokon népszerű a panírozva kisütött bab, ez a laktató előétel.
Hozzávalók
- 2 doboz óriás fehérbab
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- 15 dkg zsemlemorzsa
- a sütéshez olaj
A legegyszerűbb konzerv babot használni, de magunk is megfőzhetjük a beáztatott babot. Saját jól felfogott érdekünkben csak óriás szemű babbal próbálkozzunk (eredetileg is ebből készül).
A panírozás és a sütés a szokásos módon történik: liszt - tojás - zsemlemorzsa hármasa után mehet a forró olajba.
Előételként vagy sörkorcsolyaként, borszánkóként adhatjuk, de remekül illik hozzá a tzatziki, a sült feta és a saláta.
Kicsit hosszadalmas lehetett a panírozás, de ettől eltekintve nagyon tetszik! :)
VálaszTörlésSzerintem meg egyszerűbb, mert egy nagy marékkal beledobod egyszerre forgatod, nem úgy mint a húsnál, hogy mindent külön, külön.
VálaszTörlésKi is próbálom még ma!
Ez őrült jól hangzik! Tuti kipróbálom!
VálaszTörlésItt aztán tényleg be kell vetni a dobozos/zacskós panírozást, de így szerintem hipp-hopp készen is van!
Csodás ötlet, jönnek is vendégek, mekkora meglepi lesz nekik :)
VálaszTörlésNyugtass meg ...ó olvasom igen:nem egyenként kell panírozni!
VálaszTörlésBiztosan pompás, de enyhén szólva macerás egy fogás. De, amilyen őrült vagyok, biztos, hogy ki fogom próbálni.
VálaszTörlésA látszat ellenére nem annyira macerás elkészíteni (nem szemenként kell panírozni), de azért praktikusabb a nagyobb szemű bab használata.
VálaszTörlésDe jò otlet! A happy hour-hoz tokèletes!!!
VálaszTörlésSzia