Hozzávalók
- 1 kg csiperke (inkább apró)
- 6 tojás
- 5 szikkadt zsemle vagy kenyérszelet
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 3 gerezd reszelt fokhagyma
- só
- bors
a panírozáshoz:
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
a sütéshez
- olaj
Az olajon megpirítottam a felaprított hagymát, majd a finomra vágott gombaszárakat. A tűzről levéve kihűtöttem, hozzáadtam 3 felkockázott keménytojást, a lereszelt/darált zsömléket és a 3 nyers tojást. Fűszereztem, alaposan elkevertem.
A masszából félgömböket raktam a gombakalapokba.
Óvatos panírozás után bő, forró olajban sütöttem meg őket.
A masszából félgömböket raktam a gombakalapokba.
Óvatos panírozás után bő, forró olajban sütöttem meg őket.
Tetszés szerinti körettel, salátával tálalható, de csak úgy, magában is jó. Hidegen is finom!
Rendszeresen szoktam én is készíteni töltött gombát, csak nem panírozom be,a töltelék ua. mint nálad, hanem tepsibe leteszem egymás mellé, rajtuk a félgömb töltelék és sűrű besamel mártással öntöm le, reszelt sajtot szórok még rá és pirosra sütöm. Nagyon finom és tökéletes vendégségre is, egy fogásnak krumplipürével, de magában is salátával:-)))
VálaszTörlésBiztosan úgy is nagyon finom! :)
VálaszTörlésAnyukámnak ma van a szülinapja, azt gondoltam, ez lenne a meglepi vacsora neki, de nem nagyon eszünk olajban sült ételeket. Szerinted mennyi tejből érdemes hozzá besamelt készíteni, vagy inkább úgy kérdezem, mennyire lepje el a gombafejeket? És addig süssem amíg a mártást el nem párolog? Sose készítettem még besamelt, jajj, pedig nem vagyok kezdő a konyhában...:)
VálaszTörlésSajnos, megkéstem a válasszal, de hát nem ülök minden nap a gép előtt...
VálaszTörlésRemélem, jól sikerült a meglepetés!
A kérdésedre válaszolva, szerintem semennyiből, mivel nem szeretem a besamelt. :) Arról már nem is beszélve, hogy pont a recept lényege veszne el besamellel készítve.
Egyébként 0,5 liter tej elég, hiszen ehhez sűrűbb mártás kell - ha már mindenképpen besamellel akarod készíteni.