Hozzávalók
- 1 fej lilakáposzta
- 1-2 fej lilahagyma
- 20 dkg héj nélküli sült gesztenye
- 2 dl jó minőségű vörösbor
- 2 evőkanál vörösborecet
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál cukor
- só
- köménymag
Az olajon megpattogtatom a köménymagot, majd a félfőre vágott hagymát üvegesre párolom rajta. Meghintem a cukorral, kicsit pirítom ezzel is. Beleteszem a legyalult káposztát, sózom (nem szoktam előre lesózni és állni hagyni), ecetezem, elkeverem. Felöntöm a borral és fedő alatt megpárolom a káposztát. Ha idő előtt elfőné a levét, akkor kevés vízzel pótolom. A végén kerül bele a sült gesztenye, amit még átforrósítok benne.
Még nem hallottam erről a párosításról (nyilván az én szegénységi bizonyítványom :) ), de nagyon izgalmasan hangzik!
VálaszTörlésMagamtól biztosan soha nem raktam volna össze a kettőt, de biztos hogy nagyon jó párost alkotnak. A bolti zacskós sült gesztenyét használtad, vagy te sütötted?
VálaszTörlésZsiri, annyiféle étel van, nem ismerhetjük mindet. :)
VálaszTörlésMézeskalács, töredelmesen be kell valljam, nem szoktam a gesztenye sütésével bíbelődni.:)
VálaszTörlésén eddig bírsalmával készítettem,de így is kipróbálom! :-)
VálaszTörlésHàt ez fantasztikus!!!!!
VálaszTörlésImàdom a gesztenyèt, a libacombot meg a kàposztàt. Lehet 5 ève nem leszek libacombot pàrolt kàposztàval...
Ki fogom pròbàlni!