2011. 11. 28.

Finn mézeskalács

Tagadhatatlanul ez a mézeskalács a legnépszerűbb karácsonyi mézes nálunk már hosszú-hosszú évek óta.


Azonnal fogyasztható, bár azért nem árt megvárni, amíg kihűl (Ili barátnőm néhány évvel ezelőtt nem vette figyelembe ezt a fontos szempontot, csak ette-ette forrón a kisült mézeseket - el is rontotta vele a gyomrát rendesen, azóta a mézeskalács szótól is rosszul van).

A részletes recept itt olvasható. Karácsonyfadísznek is remek és persze ajándékba is adható. 
Fémdobozban hetekig friss marad, de ha mégis ráunnánk, készülhet belőle mézeskalácspuding

3 megjegyzés:

  1. Nekem van egy kedvenc receptem,ami nagyon hasonlít a tiédhez, de a tied annyira csábító ezzel a sok fűszerrel,meg a puhaságával,hogy ki fogom próbálni,!!!Köszönöm a hozzákapcsolt írásokat is.

    VálaszTörlés
  2. Ezer köszönet és hála ezért a mézeskalács receptért! A kolléganőim, barátnőim is ilyet sütöttek. :) Boldog karácsonyt!

    VálaszTörlés